Путін загнав Зеленського в кут: експерт пояснив патову ситуацію щодо Донбасу

22 грудня 2020, 01:30
Олег Жданов оцінив ситуацію навколо переговорів у нормандському форматі.
Зеленський Путін
Наступна зустріч у Нормандському форматі під питанням, вважає Олег Жданов / Reuters

Україна опинилася в глухому куті в контексті переговорів у нормандському форматі з приводу врегулювання на Донбасі.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів в ефірі телеканалу Україна 24.

"Російська Федерація загнала в глухий кут наше керівництво в тому сенсі, що для проведення паризького саміту і на самому саміті Україна взяла дуже багато на себе зобов'язань… Тепер президент Росії чітко висловився на своїй пресконференції, що тільки політичні кроки з боку України можуть зрушити з місця вирішення будь-яких питань у Мінську або в нормандському форматі", - нагадав він.

Експерт підкреслив, що буквальне виконання Мінських домовленостей передбачає закріплення особливого статусу Донбасу на постійній основі в Конституції України.

"Це на сьогодні не сприймається суспільством в Україні. Влада пообіцяла один із кроків для виконання - імплементувати формулу Штайнмаєра в законодавство України, що теж не сприймається нашим суспільством. Тому в цьому сенсі глухий кут - влада наобіцяла, але виконати ці обіцянки вона неспроможна", - додав Жданов.

читайте такожКравчук відповів на нахабну заяву Путіна щодо Донбасу і звинуватив РФ

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • У понеділок, 7 грудня, президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили дотримання перемир'я на Донбасі.
  • Як повідомляє прес-служба Кремля, лідери країн із задоволенням констатували, що в цілому дотримується перемир'я на Донбасі
  • До того прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив - ситуація з військовим конфліктом в Нагірному Карабасі нітрохи не свідчить про те, що Київ може провести військову операцію з повернення Донбасу до складу України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти