Передусім транспортне сполучення: міністр Кубраков розповів про етапи відбудови

14 квітня 2022, 11:20
Передусім транспортне сполучення: міністр Кубраков розповів про етапи відбудови

Першочерговим пріоритетом держави у відновленні зруйнованої загарбниками інфраструктури є відбудова транспортного сполучення. Далі відбуватиметься ремонт житла або зведення нових домівок для людей.

Детальніше про відбудову зруйнованих війною областей в інтерв’ю для НВ розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Перш за все – це транспортне сполучення, бо без цього нічого не працює. Коли нема мостів, не можна доставити продукти харчування, мережі супермаркетів не працюють, гуманітарна допомога не доїжджає, ліки не доїжджають, люди не повертаються", – говорить він.

відео дня

Також Кубраков зазначив, що не менш важливим є прибирання звільнених територій від уламків та снарядів, адже вони несуть пряму загрозу безпеці громадян.

Далі, за словами міністра, держава подбає про ті будівлі, які ще можна відремонтувати. Саме на це нещодавно було виділено 1 млрд. грн з резервного фонду. При цьому мова йде не про капітальний ремонт, а про базову заміну дверей, вікон та ремонт дахів будинків.

"Третій етап – є люди, у яких житло повністю зруйноване. Їм потрібно його побудувати. Це теж розділяється на два етапи: тимчасове житло, яке, я сподіваюся, ми досить швидко побачимо, якісне нормальне житло, – наші люди не повернуться, якщо це буде щось незрозуміле. А далі в залежності від ситуації", – розповідає очільник Мінінфраструктури.

За його інформацією, для мешканців Чернігівщини, які втратили свої квартири у багатоквартирних будинках, у місті буде побудовано цілий новий район. А от Маріуполь потрібно буде заново відбудовувати та проектувати.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що житло для людей, які його втратили через війну, буде надаватися відразу з ремонтом, усіма необхідними меблями та побутовою технікою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти