"Правовий маразм": експерт оцінив виклик СБУ Шойгу до Маріуполя

19 липня 2021, 16:58оновлено 19 липня 2021, 17:45
Україна методично демонструє, що Росія - агресор, підкреслив Андрій Золотарьов.
Путін, Шойгу
Сергія Шойгу (на передньому плані) викликали в СБУ / Reuters

Виклик Службою безпеки України російського міністра оборони Сергія Шойгу до Маріуполя для вручення йому письмової підозри має чіткий політичний підтекст, заявив політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

Як сказав він у коментарі Главреду, Україні важливо методично і цілеспрямовано демонструвати, що Росія – агресор.

Водночас він каже, що виклик СБУ глави МО РФ до Маріуполя - із серії "правового маразму".

відео дня

"Таким чином, у нас приймали рішення, здійснювали дію з розмашистим підписом, прекрасно віддаючи собі звіт в тому, що Шойгу точно на виклик не відгукнеться і в Маріуполь не з'явиться. Так що ця історія нічим не закінчиться. Проблема нашого державного апарату і правоохоронних органів полягає в тому, що вони живуть в якійсь паралельній реальності", - додав Золотарьов.

читайте такожШойгу змусив російських військових вивчати статтю Путіна про Україну - ЗМІ

Раніше Служба безпеки України повідомила про підозру заступнику міністра оборони Російської Федерації - начальнику Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ, генерал-полковнику Андрій Картаполову.

Нагадаємо, в 2015 році начальнику Генерального штабу Збройних сил РФ Валерію Герасимову і ще 10 російським військовим повідомлено про підозру, і вони були оголошені в міждержавний розшук у зв'язку з подіями в Іловайську в серпні 2014 року.

Крім того, міжнародна поштова компанія DHL доставила за місцем несення служби начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Валерія Герасимова повістку на допит до Головної військової прокуратури України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти