Приголомшлива історія з Калуша: 60-річний Роман Гулак один виховує 11 дітей, яких усиновив

31 липня 2021, 12:17
Спочатку Роман Гулак хотів усиновити одну дитину, але з часом служба опіки дзвонила йому сама і просила допомоги у вихованні дітей.
Сім'я Гулак
Дітям краще жити в сім'ях, ніж в інтернаті - Роман Гулак / 24 канал

Найчастіше історії, коли один батько усиновляє дітей, є унікальними, тому що це дуже рідкісні випадки. Одним з таких прикладів є 60-річний Роман Гулак, який один у власному будинку у Калуші Івано-Франківської області виховує 11 дітей. Спочатку він хотів усиновити одну дитину, але з часом йому стали дзвонити зі служби опіки з проханням про допомогу у вихованні.

Роман - герой програми Рідні, яка виходить на 24 каналі, одного разу прочитав у газеті про можливість усиновити дітей. Йому розповіли про те, що це не заборонено, після чого він вирішив усиновити хлопчика.

Збирався усиновити одну дитину

"Я хотів одного хлопчика, щоб був біля мене, щоб я його чогось навчив, щоб він щось отримав, допоки я ще можу і маю на цей час і здоров'я", - розповів багатодітний батько.

відео дня

Спочатку він міркував, щоб усиновити двох дітей. Але й подумати не міг, що за деякий час буде сам виховувати 11 дітей.

У дитячому будинку кожен хотів, щоб його усиновили

Ситуація в дитячому будинку була складною - кожна дитина хотіла, щоб її усиновили.

"Дуже важко зробити свідомий вибір, тому що майже всі діти кидаються на шию, кожен хоче, щоб його забрали додому", - розповів Гулак.

Він прийняв рішення усиновити 14-річного хлопця, у якого були дві молодші сестри, і щоб їх не розлучати, вирішив забрати всіх трьох.

Сім'я Гулак
Сім'я Гулак / 24 канал

"Я подумав - беру трьох. Коли почав оформляти документи, то мені адміністрація сказала, що є ще їх подруга", - зазначив Роман.

Надія: у батька дуже велике і добре серце

У дитячому будинку перебувала і 13-річна дівчинка. Мама її залишила в дитячому віці, тому що у дитини була хвороба нирок.

"Вона повинна була незабаром вже залишити цей дитячий будинок. У гуртожитках просто б загинула, бо їй щороку треба їздити до Києва на лікування. Та я кажу: "Та що вже там, давайте і її в цю компанію. Так у мене і з'явилися ці 4 діток", - пояснив він свій вчинок.

Дівчина на ім'я Надія каже, що в новій родині їй спочатку було незвично через те, що є тільки тато.

"Але нічого! У тата є хороша кума і родичі, які нам завжди допомагали, адже у нас було багато дівчаток. Ми швидко звикли, допомагали один одному і татові", - зазначила вона.

При цьому вона додала, що Роман є благородною людиною, оскільки зважився на такий вчинок.

Сім'я Гулак
Сім'я Гулак / 24 канал

"У нього (батька) дуже велике і добре серце, адже він погодився на таку кількість дітей сам. Я зобов'язана тільки йому, що я така виросла. Все, що у мене є, це завдяки йому. І пишаюся, що у мене такий тато і дідусь мого сина", - вважає Надія.

Віктор: незважаючи на вуличне виховання, батько побачив мої світлі сторони

Через деякий час, служба опіки сама запропонувала Гулаку допомогти в усиновленні дітей. Вони не могли вирішувати питання зі складними дітьми.

"Ось є якась складна дитина і вони не справляються - вже дзвонять і кажуть: "Роман, тільки ти їх зможеш взяти і виховати, тільки у тебе це вийде". Ось так по дитині - і у мене їх стало 11", - сказав Роман.

В результаті був усиновлений 17-річний Віктор, який був важким підлітком.

"Я закликав усіх на сімейну нараду, розповів про того хлопчика. Йому тоді було 17 років. Діти погодилися", - сказав Роман.

Сам хлопець каже, що батькові, незважаючи на його вуличне виховання, вдалося побачити в сина світлі сторони і багато чому його навчити.

"У мені був негатив, але він крізь це побачив мої світлі сторони. І все, що я вмію зараз робити – це завдяки татові", - сказав Віктор, який живе в родині вже 3 роки і збирається йти в армію. Батько підтримує вибір сина, вважаючи таке рішення усвідомленим і героїчним.

"Я пишаюся ним", - запевнив Гулак.

Марія: Віктор Петрович замінює мені і маму, і тата

Була ситуація, коли Роману зателефонували зі служби у справах дітей Івано-Франківської області. Йому розповіли, що дівчинка Марія може потрапити до дитбудинку, якщо її не забрати в сім'ю. Гулак був уже у віці, тому сумнівався. Втім, його вдалося переконати удочерити дівчинку.

"Сказали, що це дуже хороша дитина, але вона там згине. І мені так "йокнуло", думаю, ніколи не була в інтернаті. Я знаю, що таке інтернат. Ой, добре знаю", - сказав Роман.

Сім'я Гулак
Марія, яку Гулак взяв у сім'ю, сама теж хоче усиновити дитину / 24 канал

Марія вдячна батькові, що не потрапила до дитбудинку. Вона вважає, що в тих умовах була б більш жорстокою.

"Тут я така ніжна, добра. Віктор Петрович - сам, але він мені замінює і маму, і тата. Вони у мене були, але цю любов і опіку так і не дали", - сказала Марія.

Гулак: дітям краще жити в чужих сім'ях, ніж в інтернаті

Роману часто кажуть, що діти в майбутньому, мовляв, можуть навіть і не подякувати йому за виховання. Але він ні в чому не сумнівається і пишається, що зміг прищепити любов Аліні, яку усиновив. Наразі дівчина живе у Польщі - у неї двоє дітей.

"Її мама кинула, відмовилася від неї. А вона трясеться над своїми дітьми, дає їм ту любов, якої сама не мала. Це ж прогрес! Вона стала справжньою мамою", - розповів Гулак.

Сім'я Гулак
Вища подяка - це те, що мої діти стали такими розумними, - Гулак / 24 канал

За його словами, дітям краще жити в чужих сім'ях, ніж в інтернаті. А діти, яких він усиновив, відтепер хочуть допомогти іншим дітям. Наприклад, Марія готова усиновити дівчинку, щоб віддати їй ту любов, яку не прищепили батьки їй самій.

"Для мене найвища подяка, що мої діти стали такими розумними. Вони вміють самостійно себе забезпечити. Для мене це найвища подяка", - підкреслив Роман Гулак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти