"Втратили 80% потужностей": у ДТЕК розповіли, що відбувається з енергетикою

17 квітня 2024, 11:31
Зараз в енергетиці утворилася найскладніша ситуація з початку війни, заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.
Вимкнення світла
У ДТЕК розповіли, що відбувається з енергетикою / колаж Главред, фото УНІАН

Генеральний директор енергопостачальної компанії "ДТЕК" Максим Тимченко заявив, що наразі в енергетиці склалася найскладніша ситуація з початку війни. Таку заяву він зробив в ефірі CNN.

"Три тижні тому ми пережили найбільшу атаку по нашій інфраструктурі. Ми втратили 80% доступних потужностей після перших двох атак. Звичайно, зараз найскладніші часи від початку повномасштабного вторгнення з точки зору енергозабезпечення країни і масштабу руйнувань", - сказав Тимченко.

За його словами, наразі головна проблема - це відсутність достатньої кількості систем ППО.

відео дня

"Ми можемо відновити електростанції, привезти додаткове обладнання, але ми не знаємо, що буде наступного дня", - сказав Тимченко.

Російська масована атака на енергосистему України 11 квітня - що відомо

У ніч на 11 квітня Росія атакувала Україну шахедами, крилатими ракетами з літаків Ту-95МС, Кинджалами з МіГ-31К і керованими авіаракетами з Су-34. Польща піднімала в небо авіацію під час удару РФ по Україні.

Щонайменше десять ударів завдано по Харкову та області, у місті виникли нові проблеми зі світлом.

Під важкими комбінованими ударами також опинилася Львівська область, зокрема, місто Стрий. У Запорізькій області ракета влучила в енергооб'єкт. В Одеській області уламки шахеда впали на територію енергетичного об'єкта.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що під ударом опинилася енергосистема чотирьох областей - Київської, Львівської, Запорізької та Харківської. Серйозно пошкоджено дві ТЕС, повідомляли в ДТЕК.

Трипільська ТЕС - що про неї відомо

Трипільська теплова електрична станція - найпотужніша електростанція в Київській області. Підприємство є найбільшим постачальником електроенергії в Київську, Черкаську та Житомирську області, пише Вікіпедія.

Підприємство займає площу 281,3 га і розташоване на Дніпровському узбережжі за 13 км на південь від Києва, поблизу села Трипілля.

Містом-супутником Трипільської ТЕС є місто Українка з населенням близько 16 тис. осіб.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти