"Посипиться, як шашечки доміно": фронт окупантів може впасти у 3 випадках – Золотарьов

9 липня 2023, 12:04оновлено 9 липня 2023, 12:57
2861
Російські загарбники можуть здійснити нові "жести доброї волі" або фронт посипиться сам, якщо на одній з ділянок станеться обвал.
Украинские военные, Андрей Золотарев
Фронт окупантів може впасти у трьох випадках, зазначає Золотарьов/ колаж: Главред, фото: 17 ОТБр імені Костянтина Пестушка, Главред

І українські військові, і російські окупанти зараз демонструють стійкість в обороні на фронті. Але фронт російських загарбників може посипатися у трьох випадках.

Зокрема, якщо на лінії оборони росіян десь станеться обвал, то далі все може посипатися. Про це розповів політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов під час чату на Главреді.

"Якщо десь станеться обвал, то далі все може посипатися, як шашечки доміно. Наприклад, якщо вдасться прорубати три лінії оборони росіян в Запорізькій області, фронт цілком може посипатися точно так само, як це посипалося в Харківській області восени 2022 року", – зазначає Золотарьов.

Друга можлива причина, яка може підштовхнути до обвалу російського фронту – якщо виникне загроза оточення противника, як це було в районі Лиману. Тоді біля Лиману це змусило росіян зробити "жест доброї волі".

Третя можлива причина – якщо українські військові зможуть перерізати комунікації російським загарбникам.

"Точно так само змусило їх зробити "жест доброї волі" і перерізання комунікацій із плацдармом на правобережжі в районі Херсона, після чого будь-якій людині, яка хоч трохи обізнана у військовій справі, було зрозуміло, що надовго затриматися там не вдасться в силу того, що постачання через Каховку або Антонівським мостом, який перебував під контролем ЗСУ, видавалося проблематичним", – сказав політолог.

Проте Золотарьов звернув увагу, що і в Харківській області, і в районі Лиману, і в Херсонській області противник не був знищений.

"Він (противник – ред.) відступав, десь біг, але класичної операції з охопленням, оточенням і знищенням не було, точніше з останнім, зі знищенням, не виходило", – зазначив Золотарьов.

Дивіться відео чату на Главреді з Андрієм Золотарьовим:

Хто такий Андрій Золотарьов

Андрі́й Володи́мирович Золотарьо́в (нар. 15 травня 1965, Дніпропетровськ) – український політолог, керівник центру "Третій сектор". Політконсультант Олександра Рябченка (1994), Володимира Литвина (1994), Юлії Тимошенко (1996-97), повідомляє Вікіпедія.

Війна в Україні

Нагадаємо, Резніков заінтригував анонсом нових "жестів доброї волі" РФ. Міністр оборони України Олексій Резніков сподівається, що найближчим часом можуть відбутися нові "жести доброї волі" російських окупантів на півдні та сході України. Він наголосив, що російські загарбники уже добре навчилися тікати з поля бою, коли на них тиснуть Збройні сили України.

Бюджетний комітет німецького Бундестагу схвалив рішення про закупівлю додаткових боєприпасів для України. Зокрема, нашій державі передадуть боєприпаси для САУ Panzerhaubitze 2000, основного бойового танка Leopard 2 і бойової машини піхоти Puma.

Командувач Сухопутними військами Олександр Сирський повідомив, що українські воїни досягають успіху і продовжують просуватися вперед на Бахмутському напрямку. Окупанти в Бахмуті опинилися в пастці.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти