Посол заявив, що в України виникла проблема з Ізраїлем

8 березня 2021, 17:21оновлено 9 березня 2021, 09:38
8 березня між Україною та Ізраїлем пройшли переговори.
Ізраїль
В Ізраїлі не визнають вакцину Covishield / pixabay

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що через індійську вакцину в Україні виникла проблема з Ізраїлем.

За словами Корнійчука, Україна та Ізраїль ведуть переговори про взаємне визнання паспортів вакцинації для туристичних подорожей, але проблема в тому, що ізраїльська сторона поки не збирається схвалювати індійську вакцину від коронавірусу Covishield, яка застосовується в Україні.

"Хасиди, які є основними туристами в Україні, звертаються в українське посольство, запитують щодо дій українського уряду в майбутньому, тому що збираються відвідати Умань та інші місця паломництва, чи потрібен так званий паспорт вакцинації. Ми над цим питанням працюємо спільно, і будемо приймати найближчим часом рішення", - говорить посол.

Він зазначає, що сьогодні в Ізраїлі один з найвищих рівнів вакцинації.

читайте такожУ МОЗ дали гучну обіцянку щодо вакцинації українців

"Сьогодні вони колють фактично тільки дві вакцини - Pfizer i Moderna. Сьогодні якраз були переговори щодо взаємного визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки не збирається схвалювати", - зазначив Корнійчук, передає Україна 24.

Вакцинація від коронавірусу в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні стартувала 24 лютого, хоча МОЗ обіцяло старт вакцинації з 5 лютого. Першими від вірусу прищепилися три медика. У МОЗ повідомили, що медики, які першими були вакциновані, добре себе почувають і не припиняли працювати.
  • У нашій країні людей почали вакцинувати після того, як була доставлена перша партія вакцини від COVID-19 - 23 лютого в аеропорту Бориспіль приземлився літак з препаратом, розробленим Оксфордським університетом і британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину зробили в Індії, вона має локальну (торговельну) назву CoviShield.
  • Масово українців можуть почати вакциновано наприкінці 2021–го - на початку 2022 року. Зробити щеплення препаратом, який закуплений за гроші з бюджету, можна буде безкоштовно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти