Після розмови з Путіним Байден зателефонує Зеленському - Офіс президента

7 грудня 2021, 09:03оновлено 7 грудня 2021, 09:44
Напередодні запланованих переговорів Байдена з Путіним президент Зеленський провів телефонну розмову з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном.
Зеленський
Зеленський проведе переговори з Байденом / Фото president.gov.ua

У вівторок, 7 грудня, президент США Джо Байден по відеозв'язку проведе переговори з російським колегою Володимиром Путіним. Очікується, що американський лідер висловить стурбованість через військову діяльність Кремля поблизу кордонів з Україною.

Після бесіди з Путіним американський лідер здзвониться з українським президентом Володимиром Зеленським, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Також в ОП зазначили, що напередодні запланованих переговорів Байдена з Путіним президент Зеленський провів телефонну розмову з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

У розмові Зеленський відзначив безальтернативність процесу мирного врегулювання. Було обговорено кроки, які Україна робить і має намір зробити для його активізації.

Володимир Зеленський також поінформував Ентоні Блінкена про ситуацію на кордонах України.

"Було також домовлено провести телефонну розмову Володимира Зеленського і Джозефа Байдена після переговорів між президентами США і Росії", - йдеться в повідомленні Офісу президента.

Як повідомляв Главред, AFP з посиланням на власні джерела в Білому домі повідомило, що в Адміністрації президента США Джо Байдена поки що не знають, чи ухвалыв глава Кремля Володимир Путін рішення про розгортання своїх військ проти України. Але Вашингтон готовий завдати Москві "серйозної економічної шкоди" і посилити свою військову присутність у Східній Європі в разі вторгнення Росії в Україну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти