"Попри тяжкі бої": ЗСУ наступають та просуваються на Бахмутському напрямку

13 липня 2023, 15:20
612
Ганна Маляр повідомила, що за останні тижні ЗСУ на півдні підірвали наступальні та оборонні спроможності ворога.
ВСУ,
ЗСУ наступають на Бахмутському напрямку / Колаж: Главред, фото: 17 ОТБр імені Констянтина Пестушко

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про ситуацію на Сході України та про успіхи українських військових у боротьбі проти окупантів.

Як повідомила Маляр у cвоєму Telegram-каналі, що сили оборони України стримували наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

"На Бахмутському напрямку на південному фланзі навколо Бахмута ми наступали. Є просування. Зараз наші захисники закріплюються на зайнятих рубежах", - наголосила представниця міністерства.

відео дня

Крім того, на півдні України в межах контрнаступу ЗСУ виконують чимало завдань, спрямованих на "ослаблення ворога і відпрацювання обстановки для подальших дій".

"За останні тижні наші захисники на півдні підірвали наступальні та оборонні спроможності ворога. Через знищення великої кількості складів із боєприпасами кількість ворожих обстрілів наразі знизилася", - зауважила Ганна Маляр.

Наступ ЗСУ

Нагадаємо, що ЗСУ вибивають окупантів на Бердянському напрямку та вже просунулись на 2 кілометри. Капітан Валерій Шершень розповів про успішний наступ українських військових на Таврійському напрямку.

ЗСУ знищують росіян і просуваються під Бахмутом. За словами Сирського, також є приклад роботи по ворожому танку за допомогою САУ М-109 від 17-ї окремої танкової бригади.

У ЗСУ розповіли, як будуть використані касетні боєприпаси. Касетні боєприпаси завдаватимуть нищівного удару по окупантам, що призведе до більших у них втрат.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти