Подорожчання проїзду в Києві: у Кличка розкрили деталі

29 січня 2021, 18:03
Вартість проїзду в маршрутках Києва в лютому значно зміниться.
Подорожчання проїзду в Києві: у Кличка розкрили деталі
У Києві подорожчає проїзд у маршрутках / УНІАН

Заступник міського голови Києва Володимир Бондаренко розповів деталі про подорожчання проїзду в столиці.

За його словами, для підвищення вартості проїзду в столичному громадському транспорті є економічні підстави.

"Чи є економічні передумови для підвищення цін? Звичайно, є - ми пережили COVID-19, розуміємо, що пасажиропотік впав, що транспорт не працював певний час. Сьогодні є обмеження щодо кількості пасажирів, які перевозяться. Є підвищення мінімальної заробітної плати. Тобто економічні передумови є", — сказав він.

При цьому Бондаренко додав, що подорожчання проїзду в громадському транспорті поки не заплановане, і нагадав, що тарифи на проїзд не переглядалися кілька років.

читайте такожМаршрутки по 12 гривень: у Кличка розповіли про терміни подорожчання проїзду

"Чи є можливість у міської влади прийняти рішення про підняття тарифів прямо зараз? Швидше, ні, тому що ми говоримо про якусь соціальну складову і розуміємо, що 2020 і 2021 — це не найкращі роки в економічному плані для українців. Відповідно, станом на цей момент подорожчання проїзду в громадському транспорті (автобуси, тролейбуси, метро - ред.) не заплановано. У той же час потрібно розуміти, що якщо ми не підвищуємо тарифи, — а вони не переглядалися кілька років, — то потрібно говорити про деякі компенсатори, які будуть виділятися з міського бюджету комунальним перевізникам, щоб покрити їх збитки", — сказав чиновник, передає телеканал Україна 24.

При цьому Бондаренко зазначив, що проїзд у маршрутках подорожчає.

"Щодо приватних перевізників ситуація наступна. Дійсно є економічні підстави, і, на жаль, місто не може компенсувати збитки, які несуть приватні перевізники. Тому ми можемо говорити, що приватники будуть піднімати ціни на проїзд. Це в їх компетенції, вони тільки інформують міську владу і дають розрахунки. Заборонити їм ми не можемо. Ми чули різні цифри, основне, що зараз фігурує, — це 10-12 гривень, залежно від маршруту", — сказав він.

читайте такожВлада Києва прийняла важливе рішення щодо проїзду в громадському транспорті

У той же час директор однієї з київських компаній перевізників Володимир Назаренко заявив, що чергове подорожчання проїзду в маршрутках варто чекати вже в лютому.

"Вартість проїзду в приміських і столичних маршрутках може зрости як мінімум до 12 грн. У першій декаді лютого подорожчає проїзд у приміських маршрутках. А по місту ми ще думаємо, коли і на скільки, але точно підвищимо. Можливо, в лютому-березні", — сказав Назаренко.

Ціни на проїзд - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти