Поб'є всі температурні рекорди: метеорологи розповіли, якою в Україні буде погода в жовтні

6 вересня 2021, 01:37оновлено 6 вересня 2021, 08:29
Жовтень відзначиться сильним похолоданням.
Погода
Погода в жовтні буде по-справжньому зимовою / pixabay

Клімат невпинно змінюється і свідчить про це аномальна погода у світі та Україні, зокрема. За прогнозами синоптиків погода у жовтні здивує українців. Очікується, що жовтень стане набагато холоднішим, ніж перші місяці зими. Таким чином вже незабаром українці можуть очікувати на перший сніг.

Як розповіла голова відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова виданню Ліга.нет, на сьогодні фіксується дивовижна тенденція істотного зниження температури повітря вже в жовтні, а не в грудні, як це було раніше. Тому передзим'я варто очікувати набагато раніше.

"Жовтень в Україні почав мати процеси передзим'я: в ньому може бути навіть холодніше, ніж потім у листопаді. В останні роки це проглядається. Тому що раніше передзим'я було на початку грудня. А зараз, виходить, жовтень може дати більш низькі температури, ніж у листопаді і до середини грудня", - розповіла синоптик.

За словами експерта, незважаючи на те, що погода в жовтні буде морозною, що, власне, і спровокує появу снігового покриву на землі, сам сніг довго затримуватися не буде. Це буде тимчасове явище.

"Зараз зима може початися в кінці січня і закінчитися в кінці лютого, або зима може початися в середині грудня і закінчитися в кінці лютого, або ж зима може початися в кінці грудня, потриматися трохи в січні і все", - уклала Вазіра Мартазінова.

Нагадаємо, синоптик Наталія Діденко розповіла, що в Україні настало бабине літо, яке характеризується антициклоном, нічним вихолоджуванням, а також денною сонячною погодою. 6 вересня, в Україні повсюдно переважатиме суха погода-антициклон.

Також найближчої ночі в більшості областей України очікується + 1 + 6 градусів, переважно на грунті заморозки 0-3 градуси (крім південних регіонів і Закарпаття).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти