Плівки у справі Шеремета віддали експертам: Геращенко розповів подробиці

6 січня 2021, 15:27оновлено 6 січня 2021, 22:28
Заступник голови МВС України Антон Геращенко прокоментував ситуацію із записами, на яких нібито білоруські КДБісти обговорюють вбивство Павла Шеремета.
Геращенко
Антон Геращенко / УНІАН

Плівку із записом ймовірних розмов вищих чинів КДБ Білорусі про вбивство журналіста Павла Шеремета передали на експертизу. Результати повинні стати відомі через кілька тижнів.

Про це повідомив заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі Громадського радіо. Дослідження докази доручили українським фахівцям з фоноскопічних експертиз.

"Наприклад, якщо не можна людину допитати для цього особисто, будуть якийсь його публічний виступ брати й порівнювати із записом. В такому випадку доведеться йти саме таким шляхом. Експертизи вимагають часу, це складна технічна та експертно-розумова робота", - заявив Геращенко.

Чиновник також сказав - раз вбивство журналіста сталося на території України в Києві у 2016 році, тому справу ведуть виключно українські правоохоронці, а представники інших країн можуть тільки допомагати розкрити злочин "з доброї волі".

При цьому Геращенко сумнівається в тому, що білоруські правоохоронці сприятимуть українському розслідуванню.

"Хоча було б добре після встановлення особи, яка присутня на плівках, її допитати. Але у мене є великі сумніви, що нам це дозволять зробити. Така ж історія і зі свідками. Країна може відмовити в допиті свідків і тут немає варіантів для примусу це зробити", – сказав він.

читайте такожУ МВС прокоментували версію про те, що Лукашенко був замовником вбивства Шеремета

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти