У МВС знайшли винного в перестрілці перевізників у Броварах

30 травня 2020, 01:20оновлено 30 травня 2020, 02:18
340
У відомстві вказують на чиновників Київської ОДА.
Геращенко
Геращенко звинуватив у конфлікті в Броварах Київську ОДА / УНІАН

Заступник глави МВС Антон Геращенко заявив, що масштабна бандитська перестрілка в Броварах сталася з вини Київської ОДА.

В ефірі ток-шоу Свобода слова Савіка Шустера він звинуватив керівництво Київської обласної адміністрації у проведенні необ'єктивного конкурсу, після чого в Броварах з'явився ще один перевізник.

Геращенко наголосив, що перестрілка стала наслідком розборок кримінальних кланів, які "кришують різних автомобільних перевізників". За його словами, це сфера в Україні є високоприбутковою. Зокрема, перевезення в Броварах приносили за рік близько 220 мільйонів гривень.

"Мер Броварів сказав, що я вас прошу не проводите конкурс на маршрут, який створить конфліктну ситуацію. Однак його звернення було проігноровано, обласна адміністрація в минулому році провела тендер, в результаті якого зайшов, ще один перевізник", — розповів Геращенко.

читайте також"Заробили по 800 гривень": Аваков розповів про бандитську перестрілку в БроварахКонфліктували перевізники з Броварів та Вінниці, які після карантину і перерви в роботі на два місяці не могли поділити фінансові потоки.

"Після двох місяців карантину, коли перевезення не здійснювалися, два ворогуючих між собою угруповання, одне з Вінниці, інше з Броварів, вирішили з'ясувати стосунки, тому що, на жаль, обласна влада не контролювала питання наявності у транспортних перевезеннях проблеми", — підкреслив заступник глави МВС.

Геращенко підкреслив, що дана ситуація повинна стати уроком для інших міст, де також проходять конкурси без урахування конкуренції та загальної ситуації.

Нагадаємо, вранці, 29 травня, відбулася масова стрілянина у Броварах, в якій взяли участь близько 100 осіб.

Поліція затримала понад 20 фігурантів конфлікту, причому деяких з них вдалося затримати у Вінницькій і Житомирській областях.

Як розповів очевидець подій, конфлікт стався між фірмами-конкурентами, що здійснюють перевезення пасажирів з Києва до Броварів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти