Перед катастрофою Ан-26 пріоритет у посадці отримав інший літак - очільник Харківської ОДА

3 жовтня 2020, 07:28
Олексій Кучер розповів, що пріоритет посадки надали другому борту, який був справний.
Авіакатастрофа під Харковом
У справі щодо авіакатастрофи під Харковом спливли нові дані / УНІАН

У той час, як було відомо про несправність борту Ан-26, який згодом розбився під Чугуєвом у Харківській області, літак з сином командувача Повітряними силами ЗСУ Сергія Дроздова отримав пріоритет посадки, заявив очільник Харківської ОДА Олексій Кучер.

Про це Кучер розповів в ефірі програми "Свобода слова" з Савіком Шустером у п'ятницю ввечері, 2 жовтня.

За словами Кучера, пріоритет посадки був даний другому борту.

"Ви сказали з приводу свого сина, який знаходився на другому борту (борт, який приземлився першим – ред.). Це те, про що я говорю, що пріоритет посадки був даний другому борту, який був справний. Ви це підтвердили, я собі ніколи не дозволяв публічно до цієї розмови озвучувати цю історію, хоча я знав про все.

Водночас було відомо на момент посадки першого борту, що другий несправний", - сказав Кучер, звертаючись до Дроздова, який теж брав участь у програмі.

Своє чергою Дроздов попросив не робити поспішних висновків і дочекатися експертизи. За його словами, посадка одного борту не заважала посадці другого.

"Як всі батьки, коли я отримав інформацію, що літак розбився, протягом 20 хвилин я був у такому ж стані. Я б попросив, якщо людина не розбирається в порядку виконання польотів, організації, не робити поспішних висновків.

Літак, який знаходився на посадці у віддалені 4 км і другий, який знаходився на траверзі, і ще повинен пролетіти по прямій орієнтовно 6 км, щоб виконати розворот і зайти на посадку, то, будь ласка, порах*йте, розберіться, а потім звинувачуйте керівника польотів. Ніякої вказівки керівнику польотів я не робив", - пояснив Дроздов.

Авіакатастрофа під Чугуєвом - про що йшлося раніше:

  • 26 вересня віцепрем'єр, очільник Державної комісії зі з'ясування причин та обставин катастрофи Ан-26 Олег Уруський заявив, що на ідентифікацію тіл загиблих унаслідок катастрофи військового літака треба кілька тижнів.
  • 26 вересня президент України Володимир Зеленський прибув на місце катастрофи літака ВСУ до Харківської області. Він доручив тимчасово зупинити всі польоти на літаках, аналогічних Ан-26, до з'ясування обставин авіакатастрофи.
  • 26 вересня очільник Міноборони Андрій Таран повідомив, що військово-транспортний літак Ан-26, за попередніми даними фахівців з льотної безпеки, зазнав аварії під Харковом - біля Чугуєва – через відмову датчика у двигуні.
  • Увечері в п'ятницю, 25 вересня, в Чугуєві Харківської сталася авіакатастрофа - розбився військово-транспортний літак Ан-26. Усього на борту було 27 осіб, з них 26 загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти