Віддали під суд: у Полтаві вчителька брехала учням про звірства "Азова" і підтримувала "Л/ДНР"

26 серпня 2022, 21:43
490
У Полтаві вчителька на онлайн-уроках розповідала дітям страшилки про "Азов", а ще заявляла, що потрібно визнати "Л/ДНР" і в добавок прославляла армію РФ.
Суд, шкільна дошка
У Полтаві вчителька брехала учням про звірства "Азова" і підтримувала "Л / ДНР" / Колаж фото УНІАН

У Полтаві вчителька біології та хімії на дистанційних уроках розповідала школярам, що угруповання "ЛНР" і "ДНР" потрібно визнати на офіційному рівні, а бійців полку Нацгвардії "Азов" звинувачувала у вигаданих звірствах. Про вчинки вчительки повідомляється в реєстрі судових рішень.

Зокрема, в документах зазначається, що вчителька загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 під час проведення онлайн уроків для учнів середніх та старших класів, з 2021 по 2022 навчальний рік, через програму конференц-зв'язку ZOOM, неодноразово поширювала матеріали, в яких виправдовувала збройну агресію РФ проти України.

Крім того, вона визнавала правомірною окупацію частини території України, а також прославляла армії РФ і бойовиків "Л/ДНР".

відео дня

При цьому ім'я викладача в документі не вказується. Також вчителька принципово вела заняття з дітьми російською мовою, що є порушенням закону.

Вчителька також обговорювала можливість розробки біологічної зброї на території України і засуджувала діяльність полку "Азов", бійці якого нібито катували полонених, "засовуючи їм голки під нігті".

Після цих заяв викладача звільнили зі школи в липні, їй заборонили виїжджати з міста без відома слідчого. Але 22 серпня суддя Жовтневого райсуду Полтави Володимир Бугрій відпустив її під особисте зобов'язання.

Педагогу загрожує до п'ять років обмеження волі або тюремного ув'язнення з конфіскацією майна або без оного

Нагадаємо, раніше в Івано-Франківську міський суд визнав винною жінку, яка публічно використовувала символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Протягом трьох років жінка продовжувала публікувати пости з різними текстами, цитатами осіб, які займали керівні посади у вищих органах влади і управління СРСР, в Комуністичній партії СРСР, організаторів "червоного терору".

За словами суддів, виправлення цієї жінки неможливе без ізоляції від суспільства. Тому її засудили до п'яти років за ґратами.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти