Небезпеку підвищено: РФ найближчим часом може атакувати Україну ракетами

20 грудня 2023, 17:23
653
На бойове чергування в Чорному морі вийшов один російський ракетоносій.
Калібр, Нептун
РФ скоро може атакувати Україну ракетами / Колаж: Главред, Фото: УНІАН , mil.ru

Російські окупанти найближчим часом можуть атакувати Україну ракетами. У Чорному морі з'явився ракетоносій. Про це повідомили в Силах оборони півдня України.

Російський ракетоносій вперше вийшов на бойове чергування в акваторію Чорного моря після тривалої перерви.

"У Чорне море після тритижневої паузи ворог вивів підводний ракетоносій, спорядження якого до чотирьох ракет типу "Калібр", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Через це в Україні підвищено рівень ракетної небезпеки. У Силах оборони закликають людей не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Повідомляється, що всього на бойовому чергуванні в Чорному морі знаходяться 5 російських кораблів, ще один - в Чорному морі.

Крім цього, росіяни зміцнюють свої позиції і підтягують резерви. Окупанти хочуть перешкодити українським військовим просунутися на півдні.

"Ворог зробив 8 спроб штурмових дій. Отримав гідну відсіч і з втратами відступив. Наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки по тилах противника", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що минулої доби українські військові змогли знищити:

  • 22 окупанти,
  • 2 гармати,
  • 7 одиниць авто-бронетехніки,
  • реактивну систему залпового вогню "Град",
  • міномет,
  • станцію радіоелектронної боротьби,
  • комплекс відеоспостереження Муром-М,
  • 7 спостережних пунктів,
  • польовий пункт боєпостачання.

Удари кинджалами по Україні

Нагадаємо, 14 грудня росіяни атакували Україну ракетами. Російські окупанти вдарили ракетою Кинджал по Старокостянтинову в Хмельницькій області. Перед цим окупанти пішли на обман - хибно повідомляли про пуски, але потім додали ще один борт, зрештою здійснивши пуски ракет після відбою тривог по Україні.

Також повідомлялося про те, що у Києві ППО успішно збила аеробалістичну ракету Кинджал. Росіяни намагаються заплутати українську ППО і зрозуміти особливості її роботи, каже речник Повітряних сил.

Згодом у ЗСУ назвали, скільки ракет готова застосувати РФ. Носіїв для Кинджалів у РФ достатньо, а ось самих ракет не так багато, пояснив Юрій Ігнат. Разом з тим представник ПС ЗСУ пояснив, що на сьогодні складно сказати, скільки противник готовий їх витратити. "Кинджали" не часто застосовуються.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти