Вони були ціллю: росіяни вдарили по рятувальниках, які гасили пожежу після обстрілу

4 березня 2024, 21:27оновлено 5 березня, 15:59
Внаслідок обстрілу загинули рятувальники, яким було 29 років та 31 рік.
погибли спасатели
Росіяни вбили рятувальників біля Краматорська / Колаж: Главред, фото: ДСНС

Російські окупанти жорстоко вбили українських рятувальників на Донеччині. Ворог прицільно вдарив по них безпілотником. Про це повідомляє ДСНС України.

Рятувальники приїхали на виклик у Краматорський район, щоб загасити пожежу, яка виникла після ворожого обстрілу. У цей момент, прямо під час гасіння пожежі, російські окупанти атакували українських рятувальників ворожим безпілотником.

Внаслідок атаки загинули одразу двоє рятувальників.

відео дня

"Загинули Олег Мартиненко та Богдан Равлик. Тепер їм назавжди 29 та 31. Ще троє рятувальників отримали поранення, їм надається медична допомога. У наших рятувальників немає зброї, вони ризикували своїм життям, щоб інші могли жити. Щирі співчуття рідним, близьким та друзям наших колег. Світла пам'ять", - йдеться у повідомленні.

Що таке дрон Shahed

Літак-снаряд іранського виробництва із заявленою дальністю польоту до 2000 км (за іншими даними 1000 км). Іранські дрони, під назвою "Герань-2", широко використовуються під час ударів російських окупантів по мирних містах України. За деякими даними у 2023 році РФ почала застосовувати версію дрона власного виробництва, пише Вікіпедія.

Вони були ціллю: росіяни вдарили по рятувальниках, які гасили пожежу після обстрілу
Що таке дрон Shahed / Колаж Главреда

Раніше повідомлялося про те, що росіяни вбили правоохоронців на Сумщині. Ворог обстріляв українські території, туди приїхали поліцейські, щоб задокументувати наслідки обстрілу. У цей момент ворог завдав нового удару та обстріляв територію, де були правоохоронці. Внаслідок цього загинули Оксана Новік та Олег Юрко, їхні тіла дістали з-під завалів. Ще шестеро правоохоронців постраждали, їх госпіталізували.

Варто нагадати, що раніше Главред писав про те, що в Одесі загинула ціла сім'я військових, вижити змогла тільки одна людина. Ворог убив Олега і Тетяну Кравець, які разом служили в 56-й окремій мотопіхотній Маріупольській бригаді. У них була спільна донька - 7-місячна Ліза. У Тетяни було 3 дитини від попереднього шлюбу - Сергій, Злата та їхній старший брат Владислав.

Вижити зміг тільки Владислав. Усі інші члени родини загинули. Хлопчик врятувався завдяки тому, що на момент атаки був у бабусі з дідусем.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти