Окупанти заблокували в'їзд до Криму - Денісова

23 лютого 2022, 22:27
За останні дві години окупанти не пропустили на півострів близько 50 громадян України.
Окупанти заблокували в'їзд до Криму - Денісова
Окупанти заблокували в'їзд до Криму / t.me/denisovaombudsman

Російські окупанти заблокували роботу двох контрольних пунктів в'їзду-виїзду навпроти українських КПВВ "Каланчак" і "Чонгар" і не пропускають людей, заявила в Telegram омбудсмен Людмила Денісова.

"Окупаційна влада на території тимчасово окупованого Криму призупинила виїзд громадян з півострова на підконтрольну уряду України територію навпроти КПВВ "Каланчак" і "Чонгар", - зазначила вона.

За її словами, за останні дві години окупанти не пропустили на півострів близько 50 громадян України. Безперешкодно можуть потрапити додому тільки кримчани з російськими паспортами.

відео дня

"Виїзд з півострова заблокований. Російські силовики пояснюють це тим, що нібито українська влада припинила роботу КПВВ в односторонньому порядку. Водночас українські прикордонники наголошують, що з боку материкової України КПВВ працюють у штатному режимі", - зазначила омбудсмен.

Незаконна анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.

Пізніше Росія незаконно анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Київ вважає Крим українським. Україна і ряд західних держав покарали Москву за захоплення півострова – ввели санкції.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти