Окупанти Криму катували заступника голови Меджлісу-прокуратура

6 вересня 2021, 19:18оновлено 6 вересня 2021, 21:29
Окупанти дві доби не повідомляли ні членам сім'ї, ні адвокатам про місцеперебування Джелялова.
Окупанти Криму катували заступника голови Меджлісу-прокуратура
Окупанти Криму катували Джелялова

В Офісі генпрокурора заявили про те, що взяли під свій особистий контроль ситуацію з затриманням в окупованому Криму Нарімана Джелялова, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Слідство отримало інформацію, що окупанти катували Джелялова, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Окупанти дві доби не повідомляли ні членам сім'ї, ні адвокатам про місцеперебування Джелялова. Така сама ситуація була й з іншими затриманими кримськими татарами.

"До Нарімана Джелялова застосовували тортури і жорстоке поводження. Нелегальні ув'язнення людей, застосування до них тортур і нелюдського поводження з ними заборонені ст.147 Конвенції про захист цивільного населення під час війни і визнаються військовими злочинами",- заявили в прокуратурі.

читайте такожЛегендарний гурт "Кіно" зібрався в Україну з музикантом, який грав у Криму

Нагадаємо, у захопленому Росією Криму 3-4 вересня співробітники ФСБ РФ затримали кримських татар Ельдара Одаманова, Азіза і Асана Ахметових, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джеляла. Їх затримали нібито у зв'язку з вибухом газопроводу в селі Перевальне Сімферопольського району.

За фактами обшуків і затримань кримських татар прокуратура АР Крим і м.Севастополя відкрила провадження за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) і ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти