Нове соцопитування вивело Слугу народу в лідери на виборах Ради

5 березня 2021, 11:02
До парламенту впевнено пройшли б чотири партії, ще три — дотягнули б до подолання п'ятивідсоткового бар'єра для проходження в Раду.
Верховна Рада
З'ясувалися електоральні симпатії українців на виборах у Раду / УНІАН

Якби вибори в Раду відбулися на початку березня 2021 року, то до парламенту впевнено пройшли б чотири партії.

Як свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою Рейтинг, лідирує за електоральними симпатіями українців партія Слуга народу. За неї віддали б свої голоси 19,5% громадян серед тих, хто визначився і має намір проголосувати на виборах.

Партію Європейська солідарність підтримують 14,7% виборців; партію Опозиційна платформа - За життя - 14,3%; партію Батьківщина - 12,3%.

відео дня

Також могли б подолати п'ятивідсотковий бар'єр для проходження до парламенту Сила і честь (5,3%), Українська стратегія Гройсмана (5,3%), Радикальна партія - 5,0%.

Нове соцопитування вивело Слугу народу в лідери на виборах Ради
Як голосували б українці на виборах у Раду / ratinggroup.ua

Опитування проводилось соціологічною групою Рейтинг 2-3 березня 2021 року серед 2500 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій

Метод опитування: CATI (computer-assistedtelephoneinterviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

читайте такожКого українці обрали б президентом - свіжий президентський рейтинг

Нагадаємо:

  • Згідно опитування КМІС, якби вибори в Раду відбулися на початку лютого 2021 року, то в парламент пройшли б чотири партії. Причому тоді політсила Слуга народу вперше поступилася лідерством партії Порошенка.
  • У грудні 2020 КМІС повідомляв, що українці готові голосувати за Опозиційну платформу – За життя (ОПЗЖ) – 23,1% серед респондентів, які визначилися з вибором); Слугу народу – 20,9%; Європейську солідарність – 14,1%; Батьківщину – 9,8%.
  • Партія Опозиційна платформа - За життя є лідером парламентського рейтингу, свідчать результати опитування Соціологічної групи Рейтинг.
  • Згідно з результатами нового опитування Центру Разумкова, найбільшу підтримку виборців отримала б політична партія Слуга народу: за неї готові віддати свій голос 15% всіх опитаних або 22% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосувати. Майже такі ж самі показники електоральних симпатій у партії Опозиційна платформа – За життя.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти