Зметикувати на чотирьох: українці визначилися, яким партіям довірять владу в країні

9 лютого 2021, 13:42оновлено 9 лютого 2021, 14:34
У партій Слуга народу й Опозиційна платформа - за життя рейтинги майже збігаються.
вибір
Українці визначилися, яким партіям довірять владу в країні / УНІАН

Якби в Україні найближчим часом проходили парламентські вибори, то в стінах Верховної Ради опинилися б чотири політичні партії.

Згідно з результатами нового опитування Центру Разумкова, найбільшу підтримку виборців отримала б політична партія Слуга народу - за неї готові віддати свій голос 15% всіх опитаних або 22% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосувати.

Майже такі ж показники електоральних симпатій у партії Опозиційна платформа - за життя - відповідно 14% і 22%.

Трохи менше симпатиків у партії Європейська солідарність - за цю політичну силу готові віддати свій голос відповідно 12% і 18%.

На четвертому місці опинилася партія Батьківщина - відповідно 7,5% і 10%.

Також стало відомо, що партію Сила і честь готові підтримати відповідно 3% і 5%, партію Голос - відповідно 2% і 3%.

Готові підтримати Радикальну партію Олега Ляшка - відповідно 2% і 2,5% респондентів, ВО Свобода - відповідно 2% і 2,5%, партію Громадянська позиція - відповідно 2% і 2%, партію Українська стратегія Гройсмана - відповідно 2% і 2%, партію Шарія - відповідно 2% і 2%, партію Опозиційний блок - відповідно 1% і 1%, партію УДАР Віталія Кличка - відповідно 1% і 1%.

Крім того, дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та проведення дострокових виборів до Верховної Ради підтримують 52% опитаних (не підтримують 31%).

Зметикувати на чотирьох: українці визначилися, яким партіям довірять владу в країні

Соціологічна служба Центру Разумкова проводила дослідження з 29 січня по 3 лютого 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Опитування українців - про що йшлося раніше:

  • Партія Опозиційна платформа - за життя є лідером парламентського рейтингу, свідчать результати опитування соціологічної групи Рейтинг.
  • У КМІС з'ясували електоральні симпатії українців на виборах до Верховної Ради. Згідно з опитуванням, до парламенту мають шанс пройти чотири політичні сили: Опозиційна платформа – за життя, Слуга народу, Європейська солідарність і Батьківщина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти