Сім сіл підуть під воду: під Львовом дамба на межі прориву

5 липня 2020, 23:55оновлено 6 липня 2020, 01:50
Очікується критичне підняття рівня води в річці Стрв'яж.
паводки Прикарпатті
Мешканцям Львівської області потрібно готуватися до чергової повені / Фото: УНІАН

У Самбірському районі Львівської області місцева дамба знаходиться на межі прориву, про це місцевих жителів поінформували рятувальники і рекомендували готуватися до найгіршого сценарію з масовими підтопленнями домоволодінь.

Відповідне повідомлення на своєму Telegram-каналі розмістила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Штормове попередження про підйом рівня води. У другій половині доби 5 липня в р. Стрв'яж біля с. Луки очікується продовження формування максимального рівня води чергової паводкової хвилі", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Як зазначили в ДСНС, існує загроза прориву дамби і початкове затоплення окремих прирічкових населених пунктів у Самбірському районі. Під особливою загрозою знаходяться сім населених пунктів: Бабино, Пиняни, Чернихів, Нижньо, Острів, Луки, Хлопчиці. Жителям сіл рекомендують прислухатися до інформації та вжити відповідних заходів на випередження.

Сім сіл підуть під воду: під Львовом дамба на межі прориву

Зазначимо, еколог, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко висловив думку, що регулярні паводки – небезпечна тенденція, оскільки уряд нічого не робить для заборони рубки лісів у Карпатах і нічого не буде робити.

Як раніше повідомлялося, в Міністерстві охорони здоров'я побоюються, що в результаті повеней на заході України крім COVID-19 може статися спалах кишкової інфекції. Відомство вже готується до можливої реалізації такого сценарію.

Нагадаємо, в період з 22 по 24 червня в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Львівській та Закарпатській областях сталися повені з масштабними збитками і жертвами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти