Над Києвом зроблять купол, що захищає від дронів-камікадзе-чиновники мерії

7 жовтня 2022, 19:27
Повідомляється, що проєкт буде україно-канадським. З боку Канади в ньому братиме участь Канадський концерн з виробництва дронів Dragon Fly.
Дрон, Київ
Над Києвом зроблять купол, що захищає від дронів-камікадзе - чиновники мерії / https://ua.depositphotos.com/ і УНІАН

Київ хочуть прикрити куполом потужної мережі антидронових пеленгаторів-перехоплювачів. Проект отримає назву "Муромець". Про це повідомляє портал "Новини України".

Повідомляється, що проект буде україно-канадським. Заступник мера Києва Владислав Андронов і радники мера Дмитро Білоцерківець і Юрій Зозуля обговорили з президентом канадського концерну з виробництва дронів Dragon Fly Кемероном Челл етапи реалізації цього проекту.

Способи реалізації, кажуть чиновники, цього проекту можуть бути відпрацьовані під час національного оборонного хакатону, який пройде в Києві з 19 по 21 жовтня за підтримки НАТО.

"Дрон-купол "Муромець" з драконом захистить Київ від шахідів. Зробили ще один крок щодо забезпечення захисту столиці. Дуже символічно, навіть у назвах поєдналася глибока алегорія зі спадщиною. Деснянський район, де стояла застава Муромця, знаходить новий сакральний зв'язок епох. 10 століть тому Муромець з дружиною захищали Київ від східних варварів. Зараз Канадський дракон йде на допомогу Муромцю і захистить від шахідів і орків столицю", — сказав зозуля.

Нагадаємо, рано вранці в середу, 5 жовтня, в Білій Церкві у Київській області пролунали вибухи. Російські окупанти вдарили іранськими дронами-камікадзе по об'єктах інфраструктури.

Повторна серія ударів дронами-камікадзе по інфраструктурі Білої Церкви сталася приблизно через годину.

Як розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат, всього було випущено близько 12 дронів. Шість з них були збиті: три - зенітно-ракетними військами на півдні, ще три - авіацією Повітряних сил.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти