На Донбасі запланували "велике будівництво": відремонтують рекордні 532 км доріг

26 травня 2021, 11:54
Занедбаний стан інфраструктури регіону спровоковано не лише війною, а й відсутністю системного підходу в попередні роки.
Олександр Кубраков
Олександр Кубраков заявив, що дороги європейської якості зшивають Донбас з усією країною / Фото РБК-Україна

В рамках ініційованої президентом Володимиром Зеленським програми "Велике будівництво" за два роки на Донбасі відремонтують більше доріг, ніж за попереднє десятиліття. Всього в Донецькій та Луганській областях планується оновити 532 км доріг до кінця року.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що занедбаний стан інфраструктури регіону спровоковано не лише війною, а й відсутністю системного підходу в попередні роки.

"Фінансування цих областей відбувалося за залишковим принципом. Часто в регіоні ремонтувалося всього кілька кілометрів на рік, відповідно, інфраструктура опинилася в критичному стані. Наслідки такого підходу - відрізані від інших областей України регіональні центри", - написав Кубраков у колонці для НВ. Бізнес.

відео дня
На Донбасі запланували 'велике будівництво': відремонтують рекордні 532 км доріг

Наприклад, в Донецькій області за попередні 5 років змогли відновити лише 144,5 км, а в Луганській - 132,9 км за 10 років. Для порівняння, за перший рік "великого будівництва" в Донецькій області відремонтували 140,1 км, в Луганській - 194 км.

Цього року планують зробити рекордні 156 км у Донецькій та 376,6 км у Луганській областях, для чого залучили додаткове фінансування від Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку.

"Ці дороги мають велике значення для економічного відновлення і розвитку, створення робочих місць, зближення з іншою країною постраждалого внаслідок конфлікту регіону і, зокрема, для майбутньої інтеграції окупованих територій", - заявив Кубраков.

За його словами, дороги європейської якості також зшивають Донбас з усією країною. Цього року до 30-річчя Незалежності відновлять Дорогу єдності - маршрут М-30 протяжністю майже 1 400 км, який починається у Львівській області та завершується в Луганській.

Зазначимо, раніше заступник глави Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко заявив, що за програмою Володимира Зеленського в найближчі два роки планують відновити всю мережу загальнодержавних доріг, що становить понад 20 тисяч км.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти