Можна переламати ситуацію на фронті: в МЗС назвали два ключові рішення

4 липня 2024, 15:12
203
Деякі рішення залежать від наших партнерів, і вони теж, як правило, розуміють, що ці рішення необхідно ухвалювати, каже Кулеба.
Можна переламати ситуацію на фронті: в МЗС назвали два ключові рішення
Кулеба назвав два ключові рішення, які переламають ситуацію на фронті / колаж: Главред, фото: 38 окрема бригада морської піхоти, ОПУ

Переламати ситуацію на фронті можна, але це буде дуже складно зробити. Необхідно ухвалити два ключові рішення, які зможуть змінити війну з Росією. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє LRT.

"Переламати ситуацію можна, але дуже складно. У ній багато складових і багато рішень, які необхідно прийняти. Деякі з них залежать від нас, і ми ухвалюємо ці рішення. Деякі рішення залежать від наших партнерів, і вони теж, як правило, розуміють, що ці рішення необхідно ухвалювати", - сказав він.

За його словами, одне з рішень - знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі.

відео дня

"Якби мені довелося назвати два ключові рішення, які необхідно ухвалити, щоб переломити тенденцію, я б згадав знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі", - наголосив міністр.

Він зауважив, що це "справжня больова точка сухопутних військ" України.

"Те, що ми вважаємо головною причиною успіху росіян, - це просто незліченні керовані бомби, що скидаються на наші наземні сили. Вони знищують і вбивають у величезних масштабах, а іноді просто згладжують позиції, не залишаючи нічого для оборони. Тому, щойно нам вдасться усунути загрозу авіабомб, наші наземні позиції зміцняться, і Росії буде дуже важко просуватися вперед", - каже Кулеба.

Він також заявив, що друге рішення для зміни ситуації на фронті - збільшення постачання боєприпасів.

"Друге рішення, про яке всі говорять місяцями і роками, над яким працюють місяцями і роками, - це збільшення поставок боєприпасів. Якщо ми захистимо наші сили від керованих Росією бомб, якщо в нас буде достатньо артилерії та боєприпасів для знищення рухомих російських колон і підрозділів, що рухаються, це буде величезною інвестицією у зміну тенденцій на полі бою", - підкреслив Кулеба.

Хто такий Дмитро Кулеба?

Кулеба Дмитро Іванович - український державний діяч та дипломат, міністр закордонних справ України з 4 березня 2020 року, член РНБО з 13 березня 2020. Наймолодший в історії голова зовнішньополітичного відомства України. Дмитро Кулеба є постійним представником України при Раді Європи, посол з особливих доручень МЗС України, пише Вікіпедія.

Війна в Україні - останні новини

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що він потенційно готовий зустрітися з Дональдом Трампом і вислухати його мирний план.

Президент Фінляндії Олександр Стубб вважає, що глава КНР Сі Цзіньпін міг би припинити війну РФ проти України "одним телефонним дзвінком", оскільки залежність Росії від Китаю дуже велика.

Російсько-українська війна закінчиться переговорами, але головним залишається питання, що ляже в основу цих письмових домовленостей, зазначив легендарний генерал США, екскомандувач євроатлантичного контингенту у Європі Веслі Кларк.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти