Міноборони та фонд "Надія" розпочали реалізацію програми телемедицини на передовій

23 березня 2023, 20:49

В рамках реалізації програми з фото (відео) фіксації надання екстреної допомоги на передовій Медичні сили Збройних сил України отримали перші 18 старлінків від Благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія".

фонд надія

"Система фото-відеофіксації надання екстреної допомоги на передовій" - надважливий проект Збройних сил України, який має на меті забезпечити максимально фахову допомогу бійцям у випадках важких поранень. Завдяки такій системі медики, що працюють у найгарячіших точках фронту, отримають можливість бути на зв’язку із провідними лікарями країни на всіх етапах медичної евакуації. Зокрема, система відеозв’язку сприятиме більш ефективному здійсненню хірургічних втручань, оскільки за проведенням операції зможуть слідкувати фахівці різних медичних центрів країни і надавати свої поради та рекомендації. Крім того, зібраний фото-відео матеріал може бути використаний також і для навчання майбутніх польових медиків.

фонд надія

"Перебуваючи на постійному зв’язку зі Збройними силами України, ми дізналися про цей проект та вирішили взяти його під своє шефство. Зараз ми мобілізуємо всі наші можливості задля того, аби винайкоротші терміни забезпечити його реалізацію. Це надзвичайно сучасне рішення від ЗСУ, оскільки на передовій фактично діятиме телемедицина, а дистанційну участь у проведенні операцій нашим захисникам братимуть найкращі хірурги країни. На даному етапі ми займаємося збором необхідної техніки і сьогодні передали нашим військовим медикам перші 18 старлінків, які забезпечать польовим шпиталям швидкий безперебійний інтернет зв’язок для якісної передачі відео та звуку", - зазначила представниця Благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія" Алла Ландар.

відео дня
фонд надія

Долучилися до реалізації проекту і представники молодіжної ініціативи фонду "НАДІЯ" - наша молодь, яка допомагає нам. Владислав Ландар, Євген Дубіль, Максим Стригун, Іван Дубіль, Ілля Дубіль та Аріна Пашенька - наші надійні помічники, які повністю взяли на себе питання логістики, пошуку та доставки необхідної допомоги в Україну. І сьогодні вони відправили додаткову партію терміналів Starlink, які теж будуть передані на потреби проекту телемедицини на фронті. Також варто відмітити активну участь у зборі допомоги Едуарда Бондаренка, випускника Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

фонд надія

У Збройних силах України зазначають, що реалізація цього проекту не лише допоможе врятувати більше життів українських воїнів, а й дозволить забезпечити більш оптимістичні прогнози щодо відновлення поранених.

фонд надія

Заступник Командувача Медичних Сил Збройних Сил України полковник медичної служби Юрій Подолян подякував за таку важливу для військових медиків допомогу.

фонд надія

"Це напрочуд важлива та корисна ініціатива, і я радий, що шефство над нею взяв саме Благодійний фонд молодіжної ініціативи "Надія" - це означає, що проект точно буде реалізовано в найшвидші терміни. Це не перший наш благодійний проект, разом з нашими партнерами - Благодійним фондом Дениса Парамонова, фондом Віталія Данілова, компанією Медирент, ТОВ "Промислова компанія "Пожмашина"", американськими партнерами Eltech trust та Revival foundation ми надаємо системну допомогу медичним закладам по всій Україні.

фонд надія

Сьогодні від нашого фонду ще 50 медичних моніторів відправляємо у лікарні Дніпра, Харкова та інших регіонів, де оперують та лікують українських захисників. Українські медики тримають свій фронт цілодобово та без вихідних, і ми надалі надаватимемо їм усю необхідну допомогу", - зазначив Борис Тодуров, директор Інституту серця МОЗ України, Амбасадор Благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти