Мінінфраструктури готує українські дороги, залізницю і річки до включення у Транс’європейську мережу

1 лютого 2022, 12:34
Мінінфраструктури готує українські дороги, залізницю і річки до включення у Транс’європейську мережу

Міністерство інфраструктури України у співпраці з ЄС працює над включенням в регіональні карти Транс’європейської транспортної мережу (TEN-T) кількох транспортних маршрутів.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков за підсумками онлайн зустрічі з представниками Єврокомісії.

Йдеться про: трасу Н-01 Київ – Знам’янка; залізничні ділянки Коростень – Житомир – Бердичів та Стрий – Івано-Франківськ через Долину; річки Дніпро та Південний Буг.

відео дня

Сторони також обговорили розвиток інфраструктури сходу та півдня України та імплементацію Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

"Погодили дорожню карту імплементації САП. Для Міністерства принциповим є налагодження дієвого діалогу з авіавиробниками, експлуатантами, авіаперевізниками в цьому питанні, аби усі учасники ринку якнайшвидше відчули переваги САП з ЄС", – зазначив Кубраков.

З метою співпраці з ЄС команда МІУ також сформує перелік флагманських проєктів у ключових інфраструктурних галузях, які реалізовуються у Україні в тому числі у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", – дорожньому та водному господарствах, залізниці, а також в питаннях розвитку електротранспорту.

"Європейські партнери України поділяють позицію щодо пріоритетності інвестицій держави в інфраструктуру", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко анонсував створення національного авіаперевізника Ukrainian National Airlines в рамках президентської програми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти