"Створюють армії головорізів": Україна стоїть на межі розколу – Саакашвілі

20 липня 2020, 09:24
Місцеві чиновники готуються "до відколу від України", вважає Михайло Саакашвілі.
Саакашвілі
В Україні "феодалам" віддали весь бюджет, підкреслив Михайло Саакашвілі / УНІАН

Голова виконкому Національноъ ради реформ Михайло Саакашвілі заявив про те, що в Україні існує загроза розколу.

Таку думку він висловив в ефірі каналу Україна 24, коментуючи дії окремих українських чиновників на місцях, які готуються "до відколу від України".

"Ситуація така - віддали місцевим феодалам весь бюджет, вони з жиру бісяться. Крім того, що вкрадуть 80%, на решту створюють приватні армії. Тут (в Одесі - ред.) є муніципальна охорона, просто звичайні головорізи,"тітушки", які ходять в формі і зі зброєю, і фінансуються за рахунок бюджету", - підкреслив екс-глава Одеської ОДА.

Крім того, він також упевнений, що готується великий реванш тих сил, "які Слуга народу посунула з центральної влади у минулому році".

читайте також"Прибрати проросійський уряд": Саакашвілі зробив новий випад на адресу Грузії

"Частина з них готується до відколу від України, (це –Ред.) не викликає ніякого сумніву. Україну в цій формі ми можемо втратити, якщо чогось різко не робити. А інша частина готується отримати реванш в Києві", - додав Саакашвілі.

Нагадаємо, після того, як Саакашвілі було призначено головою Ради з реформ при президентові України, у відповідь Грузія прийняла рішення про відкликання свого посла Теймураза Шарашенідзе.

Однак глава МЗС Грузії Давид Залкаліани підкреслив небажання Тбілісі йти на серйозний конфлікт із Києвом і заявив про готовність до пошуку компромісу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти