Медведчук прибув до Офісу генпрокурора і заявив, що готовий до арешту

12 травня 2021, 16:30оновлено 12 травня 2021, 23:12
Очільник політради партії "Опозиційна платформа – за життя" сам прибув до Офісу генерального прокурора.
Медведчук
Медведчук прибув до Офісу генпрокурора / УНІАН

У середу, 12 травня, голова політради партії "Опозиційна платформа - за життя" Віктор Медведчук, якому оголосили підозру у державній зраді, сам прибув до Офісу генерального прокурора. Йому мають вручити підозру.

"Коли вчора проходили обшуки, мене не було в Києві. Я з дружиною був у сусідній області. Не збираюся ховатися. Я готовий захищатися, не відчуваю ні в чому своєї провини. На сьогоднішні - це результат політрепресій, тиск як на главу ОПЖЗ", - сказав Медведчук, спілкуючись з журналістами біля стін Офісу генпрокурора.

Він також розповів, що він не ознайомився з текстом підозри й не готовий його обговорювати.

Водночас він зазначив, що не чув "плівки", на яких він нібито розмовляє з ватажком "ДНР" Денисом Пушиліним і не може відповісти, чи його це голос.

Крім того, Медведчук заявив, що готовий до будь-якого результату подій, в тому числі й до арешту.

Під будівлю Генпрокуратури прийшло багато представників ЗМІ, але журналіст "Громадського" Богдан Кутєпов виділився більше всіх - почав кричати, що "Медведчук - фашистський диявол", "Рабинович - неадекватний", а "Ківа - наркоман".

Медведчук прибув до Офісу генпрокурора і заявив, що готовий до арешту
Медведчук прибув до Офісу генерального прокурора / скріншот з соцмереж

Під час спілкування з журналістами нардеп також нагадав, що президент України Володимир Зеленський погрожував такими справами ще у 2019 році.

Справа Медведчука - про що йшлося раніше:

  • 8 травня в Мережі було опубліковано аудіозапис телефонних переговорів людей, чиї голоси схожі на голоси народного депутата, голови політради партії Опозиційна платформа – за життя Віктора Медведчука і ватажка бойовиків "ДНР" Дениса Пушиліна. Під час розмови "Медведчук" вітає "Пушиліна" з Днем Перемоги і днем народження.
  • 11 травня орієнтовно о 16:00 стало відомо, що в Києві на вул. Монтажників правоохоронці почали обшукувати будинок, в якому живе Віктор Медведчук. Згодом з'явилася інформація, що обшук йде у справі про видобуток газу в Криму.
  • Правоохоронці вважають, що у 2015-му Медведчук вступив у змову з російською стороною для видобутку газу в Чорному морі та передав унікальні дані про кримські родовища. Медведчука звинуватили у держзраді.
  • 12 травня Віктор Медведчук вперше прокоментував звинувачення на свою адресу і обшуки у своєму будинку. За його словами, нічого протизаконного у нього так і не знайшли. А метою обшуків він назвав вручення йому підозри в держзраді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти