Відкрив вогонь відразу: заручник розповів деталі захоплення автобуса у Луцьку

22 липня 2020, 15:31
Терорист стріляв, як тільки хтось підходив до автобуса, а поліцейський дрон вивів його з себе.
Відкрив вогонь відразу: заручник розповів деталі захоплення автобуса у Луцьку
Затримання Максима Кривоша / vl.npu.gov.ua

Програміст з Луцька Андрій, який виявився заручником терориста Максима Кривоша, розповів про пережите.

Як підкреслив він в інтерв'ю журналісту Юрію Бутусову, терорист дістав зброю відразу після того, як транспорт від'їхав від станції, при цьому він кілька разів вистрілив у стелю.

"Через кілька хвилин після того, як ми сіли, зайшов цей Максим, сів за нами. Як тільки автобус виїхав з автостанції, він дістав автомат, гранати, підійшов до водія і заявив, що захопив автобус. Майже відразу він зробив кілька пострілів у стелю, щоб показати, що він говорить серйозно і його вимоги треба виконувати", — підкреслив колишній заручник.

Він зазначив, що терорист наказав їхати в центр міста, закрив штори на вікнах і подзвонив у поліцію, при цьому його цікавив резонанс у ЗМІ.

Чоловік розповів, що злочинець діяв раціонально, при цьому він також погрожував.

читайте також"Добре ставилися до нас": люди розповіли, як пережили захоплення автобуса в Луцьку"Коли він стріляв, то бабці на першому сидінні стало погано. Її трясло після пострілів, так він її заспокоював. Виявляється, що він взяв з собою воду, заспокійливі таблетки від головного болю, і пропонував все це нам", - пояснив колишній заручник.

За його словами, терорист стріляв, як тільки хтось підходив до автобуса, а поліцейський дрон вивів його з себе.

Заспокоївся терорист тільки лише після розмови з Володимиром Зеленським — побачивши необхідне відеозвернення на сторінці президента, він повернув заручникам телефони, вибачився і вийшов здаватися.

Нагадаємо, вранці 21 липня в Луцьку озброєний терорист Максим Кривош захопив рейсовий автобус. Заручниками були 13 осіб. Близько 22:00 всі захоплені заручники були звільнені, а чоловіка затримали.

Максиму Кривошу 44 роки, він двічі судимий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти