Захоплення заручників у Луцьку: терористові повідомили про підозру

22 липня 2020, 19:33
Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
автобус, луцьк, захоплення
Луцькому терористові повідомили про підозру / vl.npu.gov.ua

У середу, 23 липня, слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру Максиму Кривошу, який напередодні захопив заручників у Луцьку. Його підозрюють у скоєнні терористичного акту.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

За даними слідства, чоловік захопив у Луцьку рейсовий автобус приміського сполучення з пасажирами й утримував його протягом дня, висуваючи вимоги до президента Володимира Зеленського та інших чиновників.

Під час переговорів чоловік кинув у бік правоохоронців гранату, посягаючи на їх життя. Після затримання у нього вилучено цілий арсенал зброї та вибухівки: автомат "АКС-74У", револьвер, гранати наступальної дії "РГД-5.

читайте такожТеракт або постановка: що сталося у Луцьку й чим це загрожує УкраїніНагадаємо, вранці у вівторок, 21 липня 2020 року в Луцьку озброєний чоловік захопив автобус з пасажирами.

Через деякий час він висунув вимоги. Чоловік (швидко стало відомого, що його звати Максим Кривош) хотів, щоб міністри й олігархи України, включаючи Коломойського, Ахметова, Авакова, Порошенка, Пінчука та інших, а також очільники СБУ, судів, церков виклали в YouTube відео, де визнають себе "терористами в законі".

Пізніше в Мережі з'явилося відео президента Володимира Зеленського, який виконав вимогу терориста, закликавши дивитися фільм "Земляне" 2005 року. Після того, як правоохоронці затримали Кривоша, відео було видалене.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти