"Пастка для України з Європою": Зеленський обрушився з критикою на Північний потік-2

5 липня 2021, 11:46
396
Президент України вважає, що вся Європа повинна об'єднуватися, для того, щоб протидіяти енергетичній загрозі, яка виходить від Російської Федерації.

Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

Український президент Володимир Зеленський в черговий раз виступив проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" і назвав російський проєкт "пасткою безпеки, як для України, так і для Європи". Про це він сказав у рамках форуму Україна 30.

"Це пряма пастка безпеки для всіх. Потрібно й надалі протидіяти реалізації цього проекту. Вся Європа повинна об'єднуватися, щоб протидіяти цій енергетичній загрозі", − заявив Зеленський.

До того міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявляв − Берлін працює над тим, щоб Україна залишилася транзитером газу після запуску газопроводу Північний потік-2. І влада Німеччина не бажає, щоб Україна залишилася без солідних доходів від транзиту російського газу.

читайте такожДоля Донбасу і Північного потоку-2: у ФРН зробили заяву про деталі зустрічі Зеленського і Меркель

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з американською делегацією в Києві закликав США і Євросоюз зупинити запуск російського газопроводу Північний потік-2. За його словами, робота трубопроводу буде нести загрозу національній безпеці української держави.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що згідно з даними розвідки, Росія після добудови першої нитки ПП-2 може піти на провокації проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти