Кандидати на заміну Меркель пригрозили Кремлю зупинкою Північного потоку-2

27 червня 2021, 14:29оновлено 27 червня 2021, 19:28
Кандидати в канцлери Німеччини від Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет і від Соціал-демократичної партії Олаф Шольц виступили з різкими заявами.
Північний потік-2
Будівництво Північного потоку-2 / Reuters

Ймовірні наступники Ангели Меркель на посаді німецького канцлера заявили про готовність припинити транспортування російського газу по газопроводу Північний потік-2 - якщо Москва порушить зобов'язання перед Україною. Про це повідомляє портал Deutsche Welle.

C вищевказаними заявами виступили кандидати в канцлери Німеччини від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Армін Лашет і від Соціал-демократичної партії (СДПН) Олаф Шольц.

За словами Лашета, було чітко погоджено, що цей проект Північний потік-2 не повинен працювати за рахунок України.

"Якщо президент (РФ) Путін не буде дотримуватися цього правила і буде використовувати його проти України, його (газопровід - Главред) можна зупинити в будь-який час-навіть тоді, коли газопровід буде готовий, адже тоді основа для бізнесу відпаде. Настільки просто", - сказав він.

У свою чергу Шольц заявив: хоча Путін бачить в цьому проекті і економічну, і політичну вигоду, то Німеччина розглядає Північний потік-2 "чисто економічно".

"Погіршення транзиту газу та безпека України матимуть наслідки для можливого транзиту через завершений у майбутньому газопровіді", - сказав Шольц.

читайте такожКрах Північного потоку-2: у Нафтогазі пояснили, як США можуть зупинити газопровід

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з американською делегацією в Києві закликав США і Євросоюз зупинити запуск російського газопроводу Північний потік-2. За його словами, робота трубопроводу буде нести загрозу національній безпеці української держави.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що згідно з даними розвідки, Росія після добудови першої нитки ПП-2 може піти на провокації проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти