Медведчук втік з-під домашнього арешту: версія адвокатів кума Путіна

27 лютого 2022, 15:31оновлено 27 лютого 2022, 16:08
Найімовірніше Віктор Медведчук може спробувати сховатися в Росії, каже радник глави МВС.
Медведчук
Віктор Медведчук / Reuters

Народний депутат від Опозиційної платформи - За життя Віктор Медведчук залишив свій будинок у Києві, де мав перебувати під домашнім арештом за рішенням суду.

Інформацію про це підтвердив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у своєму Telegram-каналі.

Він припустив, що найімовірніше Медведчук може спробувати сховатися в Росії.

Позиція адвокатів Медведчука

Адвоката Медведчука Лариса Чередниченко підтвердила, що він залишив свій будинок у Києві, але каже, що він залишається в столиці.

За її словами, в четвер керівник особистої охорони політика попередив ГПУ і СБУ про погрози, які нібито надходять на його адресу.

"У зв'язку з виниклою реальною небезпекою для життя, а так само з необхідністю забезпечення його захисту, Віктор Медведчук був евакуйований в безпечне місце в Києві, де продовжує виконувати покладені на нього судом процесуальні обов'язки. При цьому сторона захисту нагадує, що введення воєнного стану не скасовує Конституцію і закони України і всі процесуальні процедури повинні здійснюватися відповідно до Кримінального процесуального кодексу", - заявила Чередниченко.

Справа Медведчука

Нагадаємо, Печерський районний суд у Києві продовжив Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 10 березня 2022 року. Його підозрюють у незаконній торгівлі українським вугіллям з ватажками ОРДЛО.

Крім того, відомо, що хрещеним батьком дочки Медведчука Дар'ї є президент Росії Володимир Путін. І у них незважаючи на анексію Криму Росією і війну на Донбасі, зберігаються досить тісні відносини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти