Кубрак розповів, як буде вибудувана тарифна політика з вантажоперевезень УЗ

7 липня 2021, 13:21
Укрзалізниця може отримати додаткові 2 млрд гривень уже в цьому році в результаті підвищення тарифів на вантажоперевезення.
Кубрак розповів, як буде вибудувана тарифна політика з вантажоперевезень УЗ

Укрзалізниця може отримати додаткові 2 млрд гривень уже в цьому році в результаті підвищення тарифів на вантажоперевезення. Зараз міністерство інфраструктури збирає відгуки учасників ринку, на підставі яких сформують рішення по тарифах, передає MINTRANS.

Міністерство опублікувало проєкт наказу про зміну коефіцієнтів, що використовуються для формування тарифів на перевезення вантажів. У ньому пропонується підвищувати ціни на вантажоперевезення у два етапи: з 1 вересня на 8% для всіх вантажів, а з 1 січня 2022 року - на 20,4% для вантажів першого тарифного класу і на 6,5% для вантажів другого тарифного класу.

"Це рекордне збільшення тарифів. Вперше йдеться не про індексацію тарифів, а про зближення класів. Це дозволить вже в цьому році Укрзалізниці залучити додаткові 2 млрд грн, а в наступному - рекордні 10 млрд грн", - каже міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

відео дня

Таким чином, основна частина користувачів української УЗ - металурги - допомагатиме наповнювати бюджет Укрзалізниці.

За словами Кубракова, багато учасників ринку наполягають на ще більшій уніфікації тарифів, таким чином остаточне рішення буде прийнято після широкого громадського обговорення.

"Сьогодні ми отримали перші листи від громадськості, які наполягають на ще більшій уніфікації та беззбитковості перевезень вантажів, що дозволить залучати щорічно до 18-20 млрд грн. Ми чуємо аграріїв і розуміємо, що основний обсяг вантажоперевезень - це руда і вугілля. Виходячи з цього ми і будемо вибудовувати нову тарифну політику", - підкреслив міністр інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти