Кравчук захотів зустрітися з Путіним і назвав важливу причину

21 квітня 2021, 17:06оновлено 21 квітня 2021, 18:07
За словами Кравчука, йому є що сказати про російських політиків, які розпалюють ненависть.
Кравчук
Кравчук заявив про готовність зустрітися з Путіним / УНІАН

Перший президент України та голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що не проти зустрітися в президентом Росії Володимиром Путіним і розповів, як би пройшла його розмова.

"Сам би я поїхав, мені є що сказати Путіну, з чим звернутися до кремлівських політиків, які роздувають ненависть до України. Як писав Солженіцин: у Росії немає друзів, є або вороги, або холуї. Україна - ворог, а Лукашенко і Білорусь – холуї. Ось вам дві позиції російського керівництва", - зазначив Кравчук, передає Україна 24.

За словами Кравчука, він би знайшов що сказати президенту РФ.

"Я б знайшов що сказати, посилаючись на їх поетів, гігантів духу, сказати конкретно Путіну, що я думаю про політичну еліту Росії, які цілі вона ставить, яку місію виконує. Як у тій пісні російської: "І багато я країн перевидів, крокуючи з гвинтівкою в руках". Люди їздять з туристичними намірами, відвідують музеї, Лувр, а російський солдат з гвинтівкою ходить по інших країнах, вбиває, руйнує, і це вважається цивілізаційним процесом", - додав перший президент.

Крім того Кравчука заявив, що російська сторона сама пропонувала представникам України зустріч на Донбасі, тому після пропозиції українського президента Володимира Зеленського російський лідер Володимир Путін перебуває у важкій ситуації.

читайте такожУ Кремлі оголосили про реакцію Путіна щодо зустрічі із Зеленським на Донбасі

"На минулій зустрічі політичних радників нормандського формату Росія висунула одну пропозицію - зустрітися на лінії розмежування на Донбасі і побачити ситуацію безпосередньо там. І тут Володимир Зеленський використав саме цей факт і запропонував Путіну зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу... Таким чином, Путін поставлений в дуже важку ситуацію. Якщо відмовитися, це означає, що він не підтримує свою ж російську пропозицію", - зазначив Кравчук.

читайте такожУ Зеленського різко закликали Путіна до переговорів щодо Донбасу

Переговори Зеленського і Путіна - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти