Україна на порозі посилення карантину: Шмигаль назвав умову

30 червня 2020, 12:01оновлено 30 червня 2020, 12:47
Очільник Кабміну назвав умову, за якої треба буде посилювати карантин уже на рівні країни та окремих областей.
Шмигаль
Шмигаль назвав умову посилення карантину / УНІАН

Карантин в Україні продовжили до 31 липня, однак чимало обмежень послабили. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за умови досягнення показника активних хворих 60 на 100 тисяч населення карантин в Україні посилять.

Про це Шмигаль розповів в інтерв'ю ВВС Україна.

"Ми відповідально ставимося до послаблень. Ми не відпустили все до кінця, не дозволили масові заходи, не відкрили міжобласне сполучення з регіонами, де є стрімке зростання (рівня захворюваності). Щоб не втратити економіку, від чого наслідки та жертви можуть бути більшими, ніж за такого рівня захворюваності", - заявив він.

За словами очільника уряду, завданням української влади на сьогодні є при збереженні життів не втратити економіку.

"Ми ретельно контролюємо параметр кількості активних хворих на 100 тисяч населення. Сьогодні він становить 50 осіб на 100 тисяч. Ми зробили для себе ліміт 60 хворих. Це буде момент, при якому треба буде посилювати карантин вже на рівні країни та окремих областей", - підкреслив прем'єр-міністр.

Додамо, як заявив 30 червня під час брифінгу очільник МОЗ Маским Степанов, показник захворювання на коронавірус в Україні становить 57 випадків на 100 тисяч населення.

Станом на ранок вівторка, 30 червня, в країні офіційно зареєстрували 44 344 випадки зараження COVID-19.

За останні 24 години в Україні китайський коронавірус виявили у +706 осіб.

Жертвами COVID-19 стали 1159 осіб, за добу підступний вірус убив +12.

Вилікувалися від коронавірусу за добу 88 осіб, всього - 19 115.

читайте такожУкраїнців не пускають до Євросоюзу: у МОЗ пояснили обмеження на в'їздНагадаємо, раніше повідомлялося, у Чернівецькій області, яка стала епіцентром розповсюдження коронавірусу в Україні, з 1 липня послаблюють карантин.

Рішення 29 червня затвердила комісія з надзвичайних ситуацій за рекомендацією Міністерства охорони здоров'я, яке підтвердило, що регіон відповідає всім необхідним епідеміологічним вимогам.

У зв'язку з послабленням карантину з 1 липня поновлюються пасажирські перевезення за умови маскового режиму. У громадському транспорті дозволено перевозити пасажирів виключно на посадкових місцях. У місті мають намір перевіряти температуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти