Кабмін значно посилив правила перевезення дітей в автомобілях

24 лютого 2021, 22:33
Дитячі утримуючі системи мають бути встановлені та використовуватися відповідно до інструкції виробника.
Кабмін значно посилив правила перевезення дітей в автомобілях
Кабмін змінив правила перевезення дітей в авто

У середу, 24 лютого, Кабінет Міністрів змінив правила дорожнього руху щодо перевезення дітей в автомобілях, запровадивши обов'язкову наявність утримувальних систем, якщо зростання дитини не перевищує 1,45 метра.

"Тепер у легкових авто треба обов'язково мати спеціальні утримуючи системи, якщо планується перевозити дитину, зріст якої менш як 145 см", - йдеться у повідомленні народного депутата Олексія Гончаренка Telegram.

Зокрема, Кабмін обмовив необхідність відповідності автокрісла вазі і зросту дитини.

відео дня

читайте також"Кінчений, звичайно": у Києві евакуювали авто з дитиною

З метою адаптації законодавства до актів Європейського Союзу Кабмін замінив термін "спеціальні засоби" на "дитяча утримуюча система".

Дитяча утримуюча система - пристрій, здатний утримувати дитину в сидячому або похилому положенні, яка в разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу зменшує небезпеку травмування дитини шляхом обмеження рухливості його тіла.

Дитячі утримуючі системи повинні бути встановлені і використовуватися згідно з інструкцією виробника, характеристики утримує системи повинні відповідати вазі і зросту дитини, діти повинні перебувати в утримуючих системах в пристебнутому положенні.

Перевезення в транспорті дітей, зріст яких менш як 145 см, заборонена без використання дитячих утримуючих систем, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією транспортного засобу, а також на задньому сидінні мотоцикла або мопеда.

При цьому зникла вимога про пристібання дітей молодше 12 років.

Як раніше повідомляв головред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти