Кабмін Словаччини схвалив передачу винищувачів МіГ-29 Україні

17 березня 2023, 11:30
За попередньою інформацією, Україні передадуть 13 літаків.
Прапор Словаччини, Міг-29
Словаччина передасть Україні літаки МіГ-29 / Фото Вікіпедія , pixabay.com

Уряд Словаччини схвалив передачу Україні винищувачів МіГ-29. Про це 17 березня заявив прем'єр-міністр країни Едуард Хегер. За попередньою інформацією, Україні передадуть 13 літаків.

"Словацький уряд щойно схвалив відправку 13 Міг-29 в Україну. Обіцянки повинні виконуватися. І коли президент Зеленський попросив більше зброї, зокрема і винищувачі, я сказав, що ми зробимо все можливе. Радий, що інші роблять те ж саме", - написав Хегер у Twitter.

Кабмін Словаччини схвалив передачу винищувачів МіГ-29 Україні

Раніше повідомлялося, що словацький уряд може незабаром ухвалити рішення про передачу Україні надзвукових винищувачів МіГ-29, виведених зі складу ВПС країни, не чекаючи затвердження цього акту парламентом Республіки.

Винищувач МіГ-29

МіГ-29 (за кодифікацією НАТО: Fulcrum — "точка опори") — радянський та російський багатоцільовий винищувач четвертого покоління.
Був розроблений в 1970-х роках в Дослідному конструкторському бюро імені Мікояна, передає Вікіпедія.

МіГ-29 призначений для знищення керованими ракетами та вогнем з бортової гармати всіх типів повітряних цілей в простих і складних метеоумовах у вільному просторі та на фоні землі, зокрема в умовах перешкод, а також для ураження наземних цілей із застосуванням некерованих засобів ураження в умовах візуальної видимості.

Передача Україні винищувачів МіГ-29

На початку березня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна вже готова передати Україні всі винищувачі МіГ-29, які еребувають у робочому стані та стоять на озброєнні Повітряних сил країни. Президент Польщі зазначив, що ЗСУ зможуть їх використовувати, тому що в України зараз є пілоти, які вміють керувати цими літаками. Дуда висловив упевненість, що в майбутньому Україні потрібно буде поставити F-16.

16 березня польський лідер Анджей Дуда заявив, що Україна отримає від Польщі 4 винищувачі МіГ-29 найближчими днями.

"Чотири літаки ми передаємо Україні в повному робочому стані протягом наступних кількох днів. Решту літаків обслуговують, готують. Їхнє місце займуть нові літаки FA-50 з Південної Кореї, перші з яких очікуємо до кінця року. А потім ескадрильї літаків F-35", - заявив Дуда.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти