Німеччина офіційно оголосила про надання Україні танків Leopard 2

25 січня 2023, 12:50оновлено 25 січня 2023, 13:51
Берлін також дозволить іншим державам відправляти в Україну німецькі танки, які вони мають на своєму озброєнні.
Бойовий танк Leopard 2
Німеччина дасть Україні 14 танків Leopard 2/ Bundeswehr

У Німеччині заявили, що направлять Україні 14 танків Leopard 2. Також Берлін дозволить іншим країнам реекспорт танків Україні.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час засідання німецького уряду у середу, 25 січня, пише Welt. Зазначається, що передача такої кількості танків зі складів Бундесверу буде "першим кроком".

Цей крок відбувається у координації з міжнародними партнерами. Його метою є "швидко сформувати для України два танкові батальйони з Leopard 2".

У виданні зазначають, що таке рішення було прийняте у вівторок, 24 січня, а оголосили про нього зараз. Збройні сили Німеччини (Бундесвер) уже готуються до передачі цих танків Україні.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на рішення Німеччини передати Україні 14 танків Leopard 2. Він назвав це першим танковим кроком і наголосив, що такої техніки потрібно багато.

"Перший танковий крок зроблено. Далі – "танкова коаліція". Леопардів потрібно багато", – написав Єрмак.

Ермак о танках
скрін

Україна отримає танки Leopard 2

Раніше у ЗМІ повідомляли, що Шольц після декількох місяців коливань ухвалив рішення про передачу танків Leopard Україні. Зазначалося, що Німеччина відправить Києву як мінімум одну роту танків Leopard 2A6. (Танкова рота зазвичай складається із 10 танків, але згідно зі стандартами НАТО вона включає у себе 14 танків).

Після того, як німецькі ЗМІ повідомили про рішення Шольца передати Україні танки Leopard 2, голова ОП Андрій Єрмак написав про те, що танки потрібні державі для відновлення своєї територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах. Він наголосив, що кілька сотень танків допоможуть українським військовим у боротьбі проти РФ.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що бойові танки, які нададуть Україні країни Заходу, допоможуть ЗСУ вести механізовані бойові дії, що дасть можливість завдати поразки окупантам і звільнити українську територію. За словами Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, Україні необхідно 300 основних бойових танків, щоб здійснити контрнаступ.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти