Генерал СБУ пояснив провал Києва з авіаційними санкціями проти Мінська

29 травня 2021, 21:54
Рішення Києва було передчасним, непродуманим і емоційним, впевнений Василь Вовк.
Експерт оцінив санкції проти Білорусі
Україна заборонила рейси білоруських літаків / Facebook / belavia

Генерал-майор СБУ, експерт з питань безпеки Василь Вовк прокоментував рішення України про припинення авіасполучення з Білоруссю.

Як підкреслив він в ефірі каналу Наш, рішення Києва було передчасним, непродуманим і емоційним.

"Влада не має права на емоції ні в якому разі. Ми перші заявили про те, що закриваємо повітряний простір Білорусі для своїх літаків. Потім ми заявляємо, що ми їх не приймаємо, потім ми заявляємо, що ми туди не полетимо і так далі. Треба було хоча б почекати, що скаже Європа, – тільки вчора з'явилася заява ICAO, міжнародної організації, вони тільки починають розслідування", - говорить експерт.

Він упевнений в тому, що Україна повинна була дочекатися результатів офіційного міжнародного розслідування з цього приводу.

"Рішення щодо Білорусі було прийнято передчасно, непродумано, емоційно. Є багато ознак того, що це було особисте рішення, образа президента Зеленського на Лукашенка, яка була глибоко затаєною, а тут з'явилася віддушина і привід щоб видати на-гора свої санкції. Це не державна позиція, ніхто не подумав про подальші результати", - додав Вовк.

читайте такожРосійські авіакомпанії влаштували повітряний бойкот Білорусі-Forbes

Нагадаємо, Україна повністю припинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня. Кабінет Міністрів України заборонив польоти над повітряним простором Білорусі. Таке рішення прийнято через інцидент з літаком авіакомпанії Ryanair.

Посольство Білорусі направило в МЗС України офіційну ноту з приводу припинення Києвом авіасполучення з Мінськом. Білоруси стверджують, що інцидент з літаком Ryanair не має нічого спільного з Українською державою і називають таке рішення абсурдним.

Екстрена посадка літака Ryanair в Мінську:

  • 23 травня у Мінську екстрено сів літак компанії Ryanair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, нібито через закладену на борту бомбу. Вибуховий пристрій не знайшли.
  • Серед пасажирів знаходився опозиційний блогер, засновник телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Він був затриманий білоруськими силовиками.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала це "операцією спецслужб" і зазначила, що Протасевичу в Білорусі може загрожувати смертна кара.
  • Глава компанії Ryanair Майкл О'лірі назвав вимушену посадку в Білорусі літака, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, "державним викраденням" літака і "повітряним піратством" з боку білоруської влади.
  • 26 травня Польща закрила своє небо для білоруських літаків. Рада міністрів прийняла заборону на входження в повітряний простір Польщі літаків, використовуваних перевізниками з Білорусі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти