ДБР "взялося" за нардепа-втікача Артема Дмитрука: в Одесі йдуть обшуки

26 серпня 2024, 15:36оновлено 26 серпня, 17:04
439
Слідчі з'ясовують, яким чином депутат перетнув державний кордон та хто йому допомагав у цьому, повідомили в ДБР.
ДБР 'взялося' за нардепа-втікача Артема Дмитрука: в Одесі йдуть обшуки
В ДБР підтвердили, що Дмитрук втік з України / Колаж: Главред, фото: ДБР, facebook.com/dmytruk.a

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження у зв'язку з незаконним перетином державного кордону чинним народним депутатом Артемом Дмитруком. В Одесі тривають термінові слідчі дії. Про це повідомило ДБР.

"Наразі в Одесі вже працює слідчо-оперативна група ДБР, до якої залучені також працівники Центрального апарату Бюро. Тривають невідкладні слідчі дії щодо зʼясування, яким чином депутат перетнув кордон та хто йому у цьому допомагав", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у ДБР, обшуки уже провели у цивільних осіб та працівників Державної прикордонної служби, які, ймовірно, сприяли незаконному перетину кордону депутатом. Наразі розглядається питання про повідомлення їм про підозри.

відео дня

Кримінальне провадження порушено за статтею 332 Кримінального кодексу України (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон). Офіс Генерального прокурора продовжує процесуальне керівництво справою.

Хто такий Артем Дмитрук?

Народився у Козятині Вінницької області. Депутат-мажоритарник від Одеської області. Керівник спортивного клубу; член правоохоронного комітету Ради.

Раніше охорону Дмитрука звинуватили у нападі на інвесторів у депутатській приймальній в Одесі.

Дмитрук брав участь у пропагандистському фільмі блогера, підозрюваного у держзраді, Анатолія Шарія про події 2 травня 2014 року в Одесі, виправдовуючи агресію озброєних та проросійськи налаштованих громадян, котрі хотіли захопити владу в місті.

9 травня 2020 року депутат брав участь в організованому "Партією Шарія" автопробігу.

Втеча Артема Дмитрука - що відомо

Нагадаємо, що ввечері 25 серпня Генеральний прокурор повідомив про підозру нардепу Дмитруку у зв’язку з його участю в нападі на громадян, зокрема на правоохоронця, а також у замаху на викрадення вогнепальної зброї.

Дмитрук неодноразово опинявся в епіцентрі скандалів. У жовтні 2023 року, за даними ЗМІ, він разом з іншим "слугою" Олександром Куницьким вчинили бійку з військовим ЗСУ у Голосіївському районі Києва.

Військовому довелося викликати "швидку". Постраждалий стверджував, що нардепи начебто вимагали від нього гроші та звинувачували у якихось аферах. Що з ходом розслідування — невідомо.

Як повідомляв Главред, Дмитрук тепер відкрито критикує Збройні сили у Курській області, звинувачуючи їх у нібито злочинах.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти