Гайдай розвіяв російський міф про повну окупацію Луганської області

10 липня 2022, 10:26оновлено 10 липня 2022, 10:58
Як каже луганський губернатор Сергій Гайдай, впевнені у своїх "героїчних" перемогах наприкінці лютого і не хочуть усвідомлювати неприємну реальність для них.
Сергій Гайдай
Гайдай розвіяв російський міф про повну окупацію Луганської області/ Фото УНІАН, Суспільне

Російські окупанти поспішили оголосити про те, що вони остаточно захопили Луганську область. Але такі заяви не повністю відповідають дійсності. Про це заявив губернатор Луганської області Сергій Гайдай в Telegram.

Як каже чиновник, спроби росіян просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ поки не мають результату. Напружена ситуація склалася біля Білогорівки, там противник стягує війська і обстрілює навколишні населені пункти. За попередню добу ворог завдав чотири ракетних удари та здійснив сім артилерійських атак.

"Вони досі живуть думками про те, як на початку березня захопили більшу частину області. Але це була аж ніяк не блискавична наступальна операція, а розвиток нашими військовими міцної лінії оборони зупинив їх. За чотири місяці росіяни просунулися на кілька кілометрів, обравши тактику тотального знищення великих міст. Але вони все ще впевнені у своїх "героїчних" перемогах наприкінці лютого, живуть цим і не хочуть усвідомлювати реальність. А вона їх не дуже радує", - підсумував Гайдай.

читайте такожЛікарні та морги переповнені: втрати окупантів на Луганщині зашкалюють – Гайдай

Виведення військ з Лисичанська

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович 2 червня попереджав про дуже складну ситуацію в Лисичанську. Тоді, за його словами, окупанти РФ були на південних околицях міста і ще не потрапили в центр Лисичанська.

У неділю вранці, 3 липня, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай говорив, що російські окупаційні війська продовжують рухатися і закріплюватися в Лисичанську. Адміністративні будівлі міста повністю зруйновані.

До вечора 3 липня в Генштабі заявили, що сили оборони України після важких боїв за Лисичанськ прийняли рішення вийти з міста. У ворога серйозна перевага у важкому озброєнні і чисельності особового складу. Подальша оборона міста могла б призвести до фатальних наслідків. Для збереження життя українських військових було вирішено покинути місто.

Інші новини:

Дивіться онлайн новини Донбаса

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти