"Гай дитячих снів": в Ірпені вшанували пам'ять дітей, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення

15 липня 2024, 15:41
19

1+1 media та БФ "Озеленення України" продовжують реалізацію соціального проєкту "Гай дитячих снів", мета якого — вшанування памʼяті кожної дитини, яка загинула внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну. Станом на 14 липня, згідно з даними Офісу Генпрокурора, відомо про 561 вбиту росією дитину, а також про щонайменше 1460 поранених.

Так, 13 липня у місті Ірпінь, що на Київщині, висадили іменні райські яблуні, які є символом проєкту, на спомин про п'ятьох неповнолітніх, які загинули під час тимчасової окупації міста, а також тих дітей, життя яких забрав масований обстріл у понеділок, 8 липня. Наразі ірпінська алея налічує 25 дерев.

"Ми показуємо нашу національну єдність, показуємо нашу повагу, шану й пам’ять, яка ніколи не забудеться й не пробачиться. Проєкт дуже необхідний для того, аби цю тему не просто пам’ятали, щоб до неї поверталися кожного разу, і знали, що ми не здамося й будемо нести цю пам’ять крізь роки", — зазначила Ганна Крисюк, голова благодійного фонду "Озеленення України".

відео дня

Ініціаторами події стали Альона Назаренко, директорка БО "БФ ВВС "Для українців"", Анжела Макеєва, секретар Ірпінської міської ради, та Ярослава Бояркіна, учасниця Business Woman Club.

По всій Україні тривають висадки дерев, адже завдання проєкту — популяризувати цей рух, привчити молодь до екосвідомості та зробити 1 вересня традицією вшановувати памʼять дітей під час урочистих заходів. Загалом організатори планують висадити понад 500 райських яблунь у Макарові, що на Київщині та тисячі — по всій Україні.

Локація для висадки Гаю дитячих снів символічна, оскільки селище Макарів понад місяць перебувало під російською окупацією. Макарівщина зазнала руйнувань у період із 27 лютого по 1 квітня включно. Саме Макарівською громадою проходила лінія фронту. На сьогодні там уже ростуть 300 дерев, висаджені в тому числі сімʼями, які втратили рідних. Окрім цього, райські яблуні висаджують різні громади, заклади культури та освіти, тож, загалом, в Україні вже росте понад 1000 дерев у пам’ять про дітей, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення.

До слова, під час висадки дерев було встановлено рекорд України — Найдовший "Рушник єднання" з державною символікою усіх регіонів України, довжина якого сягає 27 метрів і 41 сантиметр, а ширина 1,5 метра.

"Для нас дуже важливо, аби саме в нашому місті була така алея — алея пам’яті кожного янголятка, життя якого обірвала війна, і ми не маємо права забувати, що зробила і робить росія. Тому окрім висадки та встановлення рекорду України сьогодні ми ініціювали збір коштів на 100 HPV-дронів для наших військових на передову", — зазначила Анжела Макеєва, секретар Ірпінської міської ради.

Дізнатися більше про ініціативу, а також переглянути сюжет ТСН про висадку дерев можна за цим посиланням.

Нагадуємо, що проєкт реалізовується командами 1+1 media, "Сніданку з 1+1" і ТСН, спільно з БФ "Озеленення України". Ментори проєкту — ведуча проєкту "Сніданок з 1+1" на 1+1 Україна Валентина Хамайко, ведучий 1+1 Марафон і ТСН Святослав Гринчук. Партнери проєкту — садовий центр "Брусвяна" та Business Woman Club.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти