"Це героїзм тисяч військових": у ЗСУ розповіли про жорстокі бої у Вовчанську

4 червня 2024, 21:21
616
Росіяни застосовують техніку обмежено, оскільки якісна робота українських артилеристів завдає ворогу великих втрат, сказав Юрій Повх.
'Це героїзм тисяч військових': у ЗСУ розповіли про жорстокі бої у Вовчанську
На Харківщині ситуація залишається напруженою / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

У Вовчанську Харківської області тривають важкі бої. Ситуація залижається напруженою по всьому анклаву, який змогли захопити російські окупанти. Про це повідомив речник ОТУВ "Харків" Юрій Повх розповів в ефірі "Еспресо".

"Бої точаться в міській забудові, тобто в тому, що від неї залишилося. Ситуація може змінюватися залежно від того, які ресурси застосовує ворог і Сили оборони. За останню добу відбулося 11 бойових зіткнень. Ворог завдав у бік наших позицій 17 авіаційних та 1 ракетний удар, а також 28 ударів дронами-камікадзе. Росіяни здійснили 238 обстрілів", - розповів він.

Повх зауважив, що ворог діє малими групами під прикриттям артилерії. Окупанти бережуть техніку від ударів ЗСУ, тому застосовують її обмежено.

відео дня

"Якісна робота наших артилеристів завдає йому великих втрат. В середньому росіяни втрачають кілька танків і бойових броньованих машин та десятки автомобілів щодоби", - зазначив речник.

За словами лейтенанта батальйону "Свобода" Національної гвардії України Володимира Назаренка, ситуація на всьому сході напружена. Окупанти щодня нав'язують бої. Проте ЗСУ успішно відбивають спроби ворога просуватися – тривають стрілецькі бої та артилерійські обстріли.

"Це щоденний героїзм тисяч і тисяч військових. Хотів би казати за нашу 4 бригаду Нацгвардії. Ми чітко розуміємо важливість взаємної підтримки, працювати і боротися плече до плеча для того, щоб максимально знищувати ворога і не давати йому просуватися", - розповів Назаренко ефірі "24 каналу".

Лейтенант зазначив, що росіяни переважають у живій силі, боєприпасах та засобах ураження. Назаренко підкреслив, що іноді здається, що у РФ необмежені ресурси.

"Але оптимізм вселяє те, що рано чи пізно вони мають закінчитися. Має закінчитися їхня техніка. Зокрема, завдяки роботі операторів FPV, артилерії тощо", - наголосив захисник.

Що за місто Вовчанськ?

Вовчанськ – місто в Україні, у Чугуївському районі Харківської області, центр Вовчанської міської громади, колишній районний центр однойменного району. Згідно з даними станом на 2022 рік, у місті проживали близько 3500 людей, пише Вікіпедія.

Бої за Вовчанськ - останні новини

Нагадаємо, Сили оборони України успішно контратакували у Вовчанську та повернули під свій контроль кілька позицій у місті. Окупанти мають обмежений успіх у напрямку населеного пункту Липці, повідомили у ISW.

Також у районі Вовчанська Харківської області українські захисники взяли в полон близько 60 російських окупантів за один день, повідомив представник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Як повідомляв Главред, ЗСУ продовжують знищувати сили окупантів на Харківському напрямку, особливо в передмісті та в самому Вовчанську. Найзапекліші бої точаться біля села Стариця Вовчанського району.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти