Експерт пояснив, як можна було уникнути надзвичайної ситуації з поставками газу в Україні

18 жовтня 2021, 15:10
На початку жовтня керівництво НАК" Нафтогаз " ввело нову схему реалізації газу бюджетним організаціями.
газ

Налагодити своєчасний процес реалізації природного газу для потреб бюджетних організацій можна було створенням балансуючої групи, до складу якої необхідно було включити постачальників у яких є контракти з бюджетними організаціями, і ЦПК "Нафтогаз Трейдинг".

Про це під час ток-шоу Energy Freedom заявив перший заступник голови правління Асоціації постачальників енергоресурсів Євген Нацвін-Степанов.

Він вважає, що саме ця модель гарантує оперативне надходження "блакитного палива" до бюджетних установ та своєчасний початок опалювального сезону.

За словами експерта, на початку жовтня керівництво НАК "Нафтогаз" ввело нову схему реалізації газу бюджетним організаціями, за якою продаж відбуватиметься без участі постачальників з уже укладеними контрактами з бюджетними установами.

Нацвін-Степанов пояснив, що протягом цього року члени Асоціації постачальників енергоресурсів за результатами публічних закупівель уклали контракти з майже 7 тисячами бюджетними організаціями. Але умови "Нафтогазу" змушують їх розірвати домовленості.

"Бюджетникам необхідно відмовлятися від укладених раніше договорів. Що, безумовно, призведе до судових позовів і аж ніяк не сприятиме своєчасному надходженню газу до лікарень, шкіл і дитсадків. Ми ж пропонували дійсно дієвий механізм, який допоможе не винаходити "велосипед", який на своєму шляху ламати всі "кущі і дерева", - сказав представник Асоціації.

Позицію Євгена Нацвіна-Степанова також підтримав СЕО ETG.UA Володимир Шведкий.

"Ресурс пропонується віддати (бюджетним організаціям. - Ред.) за допомогою балансувальних груп, які вже працюють з населенням, незалежним постачальникам, які працюють з бюджетною сферою", - додав він і висловив сумнів у можливостях "Нафтогазу".

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні достатньо газу для населення. Причому, за нормальними цінами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти