Експерт назвав суму пенсії українців при накопичувальній системі

3 січня 2021, 23:39оновлено 4 січня 2021, 00:54
Аналітик вважає, що нововведення мінімально відіб'ється на фінансовому становищі співвітчизників.
пенсія, пенсіонер 08
Яку пенсію отримуватимуть українці у разі запровадження накопичувальної системи / Фото: УНІАН

Експерт з питань пенсійного забезпечення Михайло Вулах висловив думку, що громадяни України, імовірно, не поліпшать своє матеріальне становище після запровадження в країні системи накопичувальних пенсій.

Як він підкреслив у ефірі телеканалу Україна 24, в українців планують брати на пенсію 4 відсотки від заробітної плати, проте в майбутньому ця сума фактично ніяк не відіб'ється на доходах пенсіонерів.

"Від середньої зарплати в 10 тис.грн 4% складуть всього лише 400 грн на місяць, за 12 місяців це приблизно 5 тис. грн. Якщо людина пропрацює 30 років, це буде 150 тис.грн. Разом з тим кожен з нас відчуває і знає, що 150 тис.грн 30 років тому і зараз – це зовсім різні суми. І якщо порахувати і взяти до уваги, що держава буде з цими коштами працювати, вони будуть накопичуватися за рахунок відсотків. То дай Бог, щоб у тієї суми, яка буде, хоча б наполовину буде така ж купівельна спроможність, як 150 тис. сьогодні", - заявив він.

За словами експерта, українець зможе накопичити пенсію в сумі 600 гривень і отримувати її 20 років, якщо буде віддавати відсотки від заробітку протягом 30 років. Вулах підкреслив, що такий прогноз він зробив на основі власних розрахунків.

читайте такожПенсії для українців у 2021-му - підготовка людей похилого віку до землі

Пенсія в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти