Експерт назвав ключові досягнення СБУ у 2023-му році

30 грудня 2023, 12:33
Олександр Черненко схвально відгукнувся про роботу силовиків на Чорному морі, а також про боротьбу з "агентами в рясах" та іншими зрадниками.
Александр Черненко, СБУ, морской дрон
Від морських дронів до знешкодження "агентів в рясах", - експерт назвав ключові досягнення СБУ у 2023-му році / Коллаж: Главред, фото: УНИАН, facebook.com/profichok, СБУ

СБУ користується найбільшим рівнем довіри серед правоохоронних органів завдяки ряду досягнень, які Служба продемонструвала у 2023 році. Таку думку висловив екснардеп, політолог Олександр Черненко.

Він оцінив досягнення підлеглих голови СБУ Василя Малюка у боротьбі на Чорному морі.

"Перемогу на морі американський професор Тімоті Снайдер вважає головною для України в 2023 році. Здобута вона завдяки морським дронам СБУ. Західні фахівці наголошують, що ця розробка Служби змінила баланс сил на Чорному морі. Росія, яка вважала себе господарем в регіоні, зараз не контролює ситуацію і фактично вимушена була відвести значну частину флоту, а кораблі чф рф постійно злітають в повітря", - акцентує експерт.

відео дня

Окремо політолог зупинився на успіхах Служби на фронті.

"Вартість російської техніки, яку знищили підрозділи СБУ (зокрема бійці центру спецоперацій "А") з початку війни – понад 2 мільярда доларів. У 2023-ому році тільки танків Служба знищила понад 500. Серед знищених – новітні Т-90 і Т-90М, вартість яких майже 5 млн доларів кожен", - підкреслює експерт.

Також Черненко схвально відгукнувся про боротьбу Служби з "агентами в рясах" та іншими зрадниками.

"233 навідники зараз чекають судового вироку. 82 зрадники вже відбувають тривалі терміни ув’язнення. СБУ взялась за тему, якої держава уникала 30 років, і вичистила сітку "агентів в рясах". УПЦ (МП) – розгалужена мережа агентів, яку рф вибудовувала багато років. СБУ вперше за період незалежності почала системно викривати цю мережу. СБУ розслідує понад 70 кримінальних проваджень щодо священнослужителів УПЦ МП", - резюмує експерт.

Нагадаємо нещодавно фонд "Демініціативи" оприлюднив соціологічне дослідження з підсумками 2023 року. Довіра до СБУ перебуває на найвищому рівні за всі часи Незалежності – 71%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти