Експерименти дітей зі смертю: експерти назвали "дикий" прокол поліції

19 лютого 2021, 09:59
Поліція назвала назву пігулок, які стали причиною трагедії, що спричинило нові отруєння.
поліція, шеврон
У ситуації з отруєнням дітей таблетками поліцейські спрацювали непрофесійно , вважають експерти / УНІАН

В Україні жодних вікових обмежень щодо продажу лікарських засобів, у тому числі дітям, немає. Однак, є протокол провізора, а ще етичний кодекс фармацевта.

Після серії трагічних випадків отруєння ліками у дітей, в Держлікслужбі обіцяють вивчити зарубіжний досвід і щось робити з безконтрольним продажем медикаментів дітям, повідомляє ТСН.

"Ми бачимо комплексно не тільки вікове обмеження. Можливо за кількістю, за переліком, за певними групами препаратів", - повідомила директор департаменту оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Держлікслужби Олена Речкіна.

У свою чергу фахівці попереджають, що хвиля отруєнь ліками пішла, в тому числі, тому, що після інциденту в Боярці поліція поширила назву таблеток, які стали причиною трагедії, пише УНІАН.

"Після цього ще дві дівчинки в Умані наковталися тих же пігулок", - звертає увагу юрист-кримінолог, голова Центру правових та кримінологічних досліджень Ганна Маляр.

За її словами, це вірусний ефект, про який давно знають психологи: "Якщо озвучувати назву препаратів в контексті суїциду, люди з вразливою психікою на це відреагують".

читайте такожЗ'явилися несподівані деталі отруєння школярок з Боярки після смертельного челенджуУ свою чергу дитячий і сімейний психолог Світлана Ройз зазначає, що чим докладніше, активніше, "більш насиченою" буде подаватися інформація про трагедії, тим більше це може провокувати подібну поведінку. Причому найбільш вразлива саме та вікова категорія, яка описується в новинах. "Не можна робити інформацію про ризик, самогубства - "смачною"", - підкреслює вона.

З цією думкою згоден голова комісії з етики Асоціації приватних детективів України, власник детективного агентства "Бюро рись" Руслан Болгов: "Ні в якому разі не можна розповідаючи про суїцид, особливо з використанням отруйних речовин, озвучуючи їх назву, та ще й дозування. Це категорично неприйнятно. Це був найдивніший непрофесіоналізм з боку Нацполіції".

Отруєння підлітків у Боярці:

  • У Київській області в Боярці в академічному ліцеї Гармонія дві учениці ліцею отруїлися таблетками, одна з них померла, інша-перебуває в лікарні.
  • Згідно з оперативними даними, дві учениці 7-го класу прийняли невідомі речовини, в результаті чого отруїлися.
  • Одну з них не вдалося врятувати. А друга школярка знаходиться в лікарні в стані середньо стабільному.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти