Ексрадник глави ОП пояснив, чи пов'язані проблеми з Patriot з атаками на російські НПЗ

14 квітня 2024, 10:56
Як каже ексрадник міністра внутрішніх справ і глави Офісу президента Віктор Андрусів, українці в питанні передачі Patriot стали заручниками ситуації.
Патріот, Андрусів
Віктор Андрусів і ЗРК Patriot / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com і Telegram В.Андрусіва

Вкрай малоймовірно, що питання ударів України по НПЗ країни-агресора пов'язане безпосередньо з Про це в інтерв'ю Главреду розповів ексрадник міністра внутрішніх справ і глави Офісу президента, військовослужбовець ЗСУ Віктор Андрусів.

"Я думаю, що ці питання не є пов'язаними. Процедура надання Україні Patriot складна сама по собі - потрібно розуміти, що ЗРК, які лежать на складах, немає. Вони всі на чергуванні, і політик кожної з країн Заходу боїться зменшити рівень захисту своєї країни, віддаючи свої "патріоти" нам. Україні надали недостатньо, але чимало систем ППО. На жаль, ми їх втратили через те, що намагалися зупинити ситуацію з КАБами, і зараз ця нестача стала критичною", - сказав він.

Хто такий Віктор Андрусів

Віктор Андрусів - політичний і громадський діяч, заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань (2015-2016), радник глави Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (2016-2020). Зараз - боєць ЗСУ, пише Вікіпедія.

відео дня

Як каже Андрусів, українці у вищевказаному питанні стали заручниками ситуації.

"Проблема в тому, що рішення про надання ППО є довготривалим, тобто в кожній країні мають бути проведені певні процедури та обговорення. Десь це вже відбувається, і тут немає чорних котів чи підступів. На жаль, ми заручники ситуації, коли намагаючись вирішити одну проблему, отримали іншу. І тепер ми змушені очікувати ухвалення рішень про надання таких систем. Ці рішення точно будуть ухвалені, просто вони вимагають значно більше часу, ніж у нас є", - сказав він.

Інфографіка patriot, патріот

Посилення ППО України

Раніше повідомлялося про те, що Німеччина терміново шукатиме Patriot для України. Німеччина як глава коаліції з ППО ініціює аналіз усіх наявних не тільки у союзників, а й у світі батарей Patriot та інших систем ППО, розповів Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україна веде переговори про 2 батареї Patriot і одну Samp-T. Якби зараз країни, які мають ці системи, були б готові їх передати, то питання їхнього отримання зайняло б лише тижні, каже глава МЗС.

Як повідомляв Главред, президент Зеленський висловився про дефіцит систем ППО. Він зазначив, що Україна поки що не має комплексного захисту неба від атак РФ і прокоментував ситуацію з поставками нових систем ППО.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти